Рятуємося від спеки. Як приготувати холодник
14 липень 2021 13:19
650
0
Холодник — це холодна перша страва, яка зустрічається в білоруській, литовській, латиській, польській та українській кухні. За способом приготування холодник схожий на окрошку, проте між холодником та окрошкою є суттєва відмінність: на відміну від окрошки, в яку зазвичай додають ковбасу або м'ясо, холодник не містить м'ясних продуктів — тільки овочі, зелень та молочні продукти. Холодник можна приготувати не тільки на буряковому відварі, а й на відварі з щавелю. Холодник з буряком Інгредієнти: Відварений буряк (2–3 штуки) — його потрібно очистити та нарізати соломкою або натерти на тертці. Свіжі огірки (3 штуки) — нарізати кубиками або соломкою. Зварені круто яйця (3 штуки) — охолодити, дрібно нарізати. Кілька гілочок зеленої цибулі — дрібно нарізати. Цибуля (за бажанням) — подрібнити. Невеликий пучок кропу — подрібнити. Лимон (1 штука) або оцет (1 столова ложка). Сіль — за смаком. Цукор — 1 чайна ложка. Сметана — за смаком, але не менше, ніж одна столова ложку на порцію. Як приготувати основу для холоднику Холодник на воді зі сметаною. Щоб приготувати такий холодник, вам знадобиться 1 літр охолодженої води без газу та 300–400 мл сметани. Подрібнені овочі, зелень та яйця складіть в каструлю. Сметану перемішайте з водою і залийте в каструлю з подрібненими овочами.Холодник на кефірі зі сметаною (замість кефіру можна взяти натуральний йогурт без добавок). Подрібнені овочі, зелень та яйця складіть в каструлю. Залийте холодною водою (так, щоб вода покривала інгредієнти). Додайте в каструлю півлітра кефіру. Подавати такий холодник потрібно зі сметаною. Холодник на буряковому відварі. Буряк очистіть, подрібніть на тертці, перекладіть в каструлю, залийте водою, додайте оцет або сік лимона та варіть до готовності. Коли буряк буде готовий, зніміть з вогню, посоліть та поперчіть. Воду з буряком охолодіть. Решту інгредієнтів подрібніть та з'єднайте з буряковим відваром. Подавайте зі сметаною. Приготування: Для того щоб приготувати холодник, потрібно приготувати рідку основу (якщо холодник — на кефірі або воді зі сметаною, то готувати нічого не потрібно) та тверді інгредієнти (нарізати огірки, яйця, зелень; відварити та нарізати буряк). Подрібнені інгредієнти потрібно залити рідкою основою для холоднику, поставити трохи настоятися в холодильник (1–2 години) — і можна подавати на стіл зі сметаною. Холодник на щавельному відварі Інгредієнти: 1 пучок щавлю; 3 середніх огірки; 2 відварених в мундирі картоплини; 0,5 літра води; 0,5 літра кефіру жирністю 2,5%; 3 відварених курячих яйця; зелена цибуля; кріп; 1 чайна ложка цукру; сіль — за смаком; сметана — для подачі; кефір. Воду вилийте в каструлю та поставте на вогонь, щоб вона закипіла. Тим часом переберіть, промийте та дрібно наріжте щавель. Коли вода закипить, додайте у воду щавель і варіть не довше, ніж 2 хвилини. Зніміть з вогню та поставте охолоджуватися. Картоплю очистіть та наріжте кубиками. Огірки наріжте кубиками. Яйця подрібніть. Цибулю та кріп подрібніть. Коли відвар зі щавлем охолоне, додайте в каструлю кефір, посоліть та додайте цукор. Потім додайте в каструлю подрібнені інгредієнти, перемішайте і поставте в холодильник настоюватися. Охолоджений холодник подавайте зі сметаною. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|