Три страви з кабачків, які збережуть фігуру
13 липень 2021 18:30
603
0
Сезон кабачків – справжній рай для тих, хто стежить за фігурою. Є багато рецептів із кабачків, одночасно смачних і корисних. Із них виходять чудові закуски, вони доповнюють супи і салати, а також можуть стати основним компонентом других страв і навіть десертів. Салат із кабачками, помідорами і курятиною Інгредієнти: 600 г кабачків, 120 г оливкової олії, 10 г свіжого чебрецю, 2 зубчики часнику, 500 г помідорів, 1 червона цибуля, 400 г курячого філе, по 20 г червоного і зеленого базиліку, сіль та перець за смаком. Приготування: Кабачки нарізати великим кубиками. Куряче філе так само. Обсмажити в оливковій олії із додаванням листочків чебрецю і зубчиків часнику до рум’яної скоринки. Помідори нарізати великим кубиками, цибулю – соломкою. Всипати в посуд із кабачками. Перемішати всі інгредієнти салату, додати нарізаний кубиками сир, посолити і поперчити за смаком, заправити оливковою олією. Прикрасити зеленню. Кабачки пікантні Інгредієнти: 500 г молодих кабачків, 1 лимон, 1 головка часнику, 1 ст. л. меду, 50 мл оливкової олії, дрібка меленого коріандру, мелений духмяний перець, чорний перець, сіль за смаком. Приготування: Кабачки вимити, нарізати вздовж тонкими скибочками. Із лимона зняти цедру і вичавити сік. Часник подрібнити. Обсмажити кабачкові смужки на сковороді-гриль із обох боків до золотистого кольору. Для маринаду з’єднати оливкову олія, мед, лимонний сік, трохи цедри, часник, спеції і перемішати до однорідності. Викласти кабачки шарами, рясно змастивши кожен шар маринадом. Залишити кабачки в холодильнику на 2-3 години або на ніч. Кабачки в горіховому соусі Інгредієнти: 400 г кабачків, 1/2 скл очищених волоських горіхів, сіль, чорний мелений перець за смаком, 1/2 пучка петрушки, 2 зубки часнику, 3 ст. л. рослинної олії. Приготування: Волоські горіхи подрібнити у блендері. До волоських горіхів додати сіль, перець і розчавлений часник, перемішати. Викласти в соус дрібно посічену зелень петрушки. Кабачки очистити від шкірки, за необхідності видалити серцевину з насінням, нарізати соломкою. Кабачки викласти в розігріту сковорідку з рослинною олією і обсмажити до готовності. До кабачків викласти соус із волоських горіхів, перемішати і подавати на стіл. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|