Крем-суп, салат та рулет, Готуємо смачні та корисні страви зі шпинатом
13 липень 2021 14:13
577
0
У шпинаті багато провітаміну А, вітамінів групи В, вітамінів С, Р, РР, D2. За вмістом білків він поступається лише зеленому горошку, молодим стручкам квасолі і м’яса. Шпинат також є чемпіоном за вмістом йоду, який бадьорить дух і захищає від старіння. І, що важливо, всі ці корисні речовини стійкі до варіння і консервації! Чим ще корисний шпинат, та як його вирощувати можна дізнатися тут. Угорський крем-суп зі шпинату Інгредієнти: 500 г шпинату, 2 цибулини, 30 г масла вершкового, 3 ст.л. борошна, 2 яйця, дрібка солі і перцю чорного меленого, 250 вершків. Приготування: Шпинат відварити і подрібнити в блендері. На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю, додати до неї на сковороду борошно, перемішати. Змішати воду, в якій варився шпинат із обсмаженою цибулею і шпинатним пюре. Покласти на вогонь, довести суміш до кипіння, варити до загустіння. Додати сіль і перець за смаком. Влити вершки, помішуючи. Не доводити до кипіння. Вимкнути вогонь. При подачі покласти в кожну половинку звареного яйця. Салат зі шпинату й апельсинів Інгредієнти: 2 апельсини, 200 г шпинату, 100 г моркви, 1 ч. л. кунжуту, 100 мл апельсинового соку 20 г соняшникової олії. Приготування: Шпинат помити, обсушити і нарізати широкими смужками. Обсмажити на вершковому маслі 2 - 3 хвилини і додати сіль за смаком. Один апельсин почистити і відокремити м’якоть від шкірки. З другого апельсина вичавити сік. Моркву нарізати кружальцями і відварити до напівготовності, тільки замість води додати сік апельсина. Кунжут обсмажити на сухій пательні 10 -20 секунд, щоб розкрити його аромат. Всі інгредієнти змішати і додати соус, в якому варилася морква. Викласти на тарілку, присипавши кунжутом. Зелений рулет із лососем Інгредієнти: 2 чашки свіжого шпинату, 1 чашка свіжого базиліку, 3 яйця, 1 ст. л. кропу (дрібно нарізати), цедра і сік 1 лимона, копчений лосось, сіль і перець. Приготування: Розігріти духовку до 170 °С. У каструлю налити трохи води і викласти шпинат. Закрити і довести до кипіння. Варити 2 хвилини. Дати стекти воді і промити під холодною водою. Відтиснути зайву воду. З’єднати шпинат, жовтки, базилік, сіль і перець до гладкої маси. Збити білки до м’яких піків і акуратно додати шпинатну масу. Викласти масу на деко і запекти 15 хвилин або до готовності. На шпинатний «корж» викласти начинку, каперси і лосось. Загорнути в рулет і залишити в холодильнику на кілька годин або на ніч. Подавати, нарізавши на порційні шматки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|