Що приготувати на вечерю. Тефтелі з підливою, як у садочку
14 червень 2021 18:00
1 326
0
Пропонуємо вам самостійно приготувати соковиті тефтелі в томатно-сметанній підливі, їх ніжний смак не сплутати ні з чим! Подати тефтелі можна з будь-яким гарніром, щедро поливши соусом, — смачно буде в будь-якому разі. Тефтелі з фаршу з рисом Інгредієнти: 500 г фаршу зі свинини і яловичини; 0,3-0,5 ст. сирого рису (круглого не пропареного); 1 цибулина; 1 яйце; сіль, перець за смаком. Для підливи: 1 ст. л. сметани; 1 ст. л. муки; 1 ст. л. томатної пасти; 1 лавровий лист; 1,5 ст. води; Приготування: Ретельно промийте рис, залийте водою 1:1 і відваріть до напівготовності. Змішайте його з фаршем. Додайте цибулину, натерту або подрібнену в м’ясорубці, яйце, сіль і мелений перець. Вимісіть фарш до стану однорідної маси. Кілька разів відбийте його об чисту стільницю або об стінки миски. Так ви отримаєте досить щільну масу для подальшого готування. Руками, змоченими у воді, сформуйте з фаршу невеликі кульки. Обкачайте кожну кульку в борошні. Обсмажте тефтелі на сковороді до золотистої скоринки (кришкою не накривайте). Потім перекладіть їх у глибоку каструлю. Злегка підсмажте борошно, додайте до нього томатну пасту, частинами влийте 1 ст. води, ретельно перемішуючи. Посоліть, потримайте соус на вогні секунд 30, потім залийте ним тефтелі. Впродовж 10 хвилин тушкуйте тефтелі під кришкою на слабкому вогні. Окремо розведіть сметану в половині склянки холодної води. Після закінчення 10 хвилин тушкування влийте сметанний соус в каструлю, накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати ще 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додайте промитий лавровий лист. Самчного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|