Італійська кухня. 3 рецепти смачної фритати
09 червень 2021 15:23
1 402
0
Фритата — це італійська страва, а саме омлет з добавками: овочами, зеленню, м'ясом, різними видами сиру. Фритату зазвичай готують на плиті на маленькому вогні, після чого ставлять в духовку (з функцією верхнього вогню) або накривають сковороду кришкою і так доводять до готовності. Фритата з помідорами та моцарелою Інгредієнти: 6 яєць; 50 мл молока (чверть чашки); 2 великих стиглих помідорини; 200 грамів моцарели; листя свіжого базиліку; сіль, чорний перець — за смаком. оливкова олія для смаження. Приготування: Помідори очистіть від шкірки та наріжте скибочками. Базилік подрібніть. У великій мисці збийте яйця з молоком. Сковороду поставте на середній вогонь, додайте рослинну олію, вилийте яєчну суміш. Поверх яєць викладіть помідори, сир та базилік. Коли омлет підсмажиться знизу, поставте його в гарячу духовку (з функцією верхнього вогню або гриля), щоб він підрум'янився зверху. Готову фритату трохи охолодіть і можна подавати на стіл. Фритата з кабачками і сиром проволоне Інгредієнти: 6 яєць; половинка середнього кабачка; 50 мл молока (чверть чашки); трохи листя свіжого базиліку; третина чашки подрібненого сиру проволоне; 1,5 столові ложки вершкового масла; 3 гілочки зеленої цибулі; сіль, чорний перець — за смаком. Приготування: Кабачок наріжте тонкими скибочками, зелену цибулю і базилік подрібніть. Форму для запікання або жароміцну сковороду (сковорода потрібна така, щоб можна було поставити її в духовку) змастіть маслом, додайте подрібнену цибулю, посоліть та поставте в духовку на кілька хвилин. Додайте на сковороду скибочки кабачка і знову поставте форму в духовку, щоб кабачок став м'яким (до 8 хвилин). Тим часом яйця збийте з молоком, додайте подрібнений базилік, посоліть та поперчіть. Яєчну суміш вилийте на сковороду, підсмажте на середньому вогні 2–3 хвилини. В кінці додайте подрібнений сир і знову поставте сковороду в духовку. Фритата з капустою броколі та сиром чеддер Інгредієнти: 8 яєць; 3 чашки подрібненої капусти броколі; 1/4 чашки води; 1/4 чашки молока; 3/4 чашки подрібненого сиру чеддер; сіль, перець, гірчиця — за смаком; рослинна олія для смаження; кілька гілочок зеленої цибулі. Приготування: Яйця збийте з молоком, сіллю, перцем та гірчицею. Броколі викладіть на сковороду, додайте воду і протушкуйте приблизно 10 хвилин. Зелену цибулю подрібніть. Перемішайте яєчну суміш, броколі, тертий сир і подрібнену зелену цибулю. Вилийте суміш на сковороду та готуйте на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Готову фритату трохи охолодіть, розріжте на шматки — і можна подавати на стіл. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|