Готуємо коктейлі. Як зробити сангрію
08 червень 2021 14:20
1 248
0
Сангрія – алкогольний коктейль міцністю 4-9%, приготований на основі розведеного вина з додаванням шматочків фруктів. До 1964 року сангрія вважалася напоєм селян Середземномор’я і не мала популярності за межами цього регіону. У 1964 році на міжнародній виставці в Нью-Йорку іспанська делегація представила сангрію як незвичайне іспанське вино, де її смак високо оцінили критики. Згодом вона з’явилася в меню солідних барів, і наразі є однією з візитних карток Іспанії. Інгредієнти: 0,7 л вина червоного, 0,5 л води, для ігристої сангрії – шампанське або солодкий газований напій, 2 ст. л. цукру або меду, 2 апельсини, 1 лимон і будь-які фрукти на ваш смак, можна додати апельсиновий сік. Приготування: Нарізати фрукти кільцями разом зі шкіркою. Змішати в глечику вино з водою (шампанським), додати цукор і ретельно перемішати. Кинути туди нарізані фрукти. Покласти напій на 3-12 годин у холодильник. Подавати до столу холодним. Для приготування більш міцного напою нарізані фрукти попередньо замочують у міцному спиртному напої (ром, віскі, коньяк) на 6-12 годин, потім додається вино і вода. Залежно від обраних пропорцій така сангрія містить 14-18 обертів спирту. Порада. Для сангрії підійде будь-яке якісне столове вино нижчої цінової категорії. Використовувати дорогі вина безглуздо, адже під час додавання інгредієнтів вони втрачають свій оригінальний смак. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|