Грузинська кухня. Готуємо чвіштарі – смажені коржики
03 червень 2021 11:55
1 880
0
Чвіштарі — популярна страва грузинської кухні, смажені коржики з кукурудзяної муки з кубиками сиру сулугуні. Чвіштарі прийшли до нас з Мегрелії - регіону у Західній Грузії, де у багатьох стравах використовується кукурудзяне борошно. Чвіштарі - це мчаді (кукурудзяний коржик, який використовується грузинами як хліб) плюс сулугуні. Таке поєднання робить коржики смачною та цікавою стравою, яку, до того ж, нескладно приготувати в домашніх умовах. Чвіштарі з сулугуні Інгредієнти: 300 грамів сиру сулугуні; 400 грамів кукурудзяної муки; 2 яйця; 350 мл теплого молока (замість молока можна використовувати воду); рослинна олія для смаження; вода, сіль — за потребою. Приготування: Сир сулугуні наріжте кубиками або натріть на великій тертці. У велику миску складіть борошно і яйця, вилийте молоко. Вимішайте тісто руками. Додайте сир та знову вимішайте. На цьому етапі тісто можна накрити харчовою плівкою і поставити на 20 хвилин в холодильник (не обов'язково). Далі руками сформуйте коржі товщиною приблизно 1,5 сантиметра (можна скачати тісто в кульки, розкласти на обробній дошці й приплюснути рукою). Підсмажте коржі з обох боків на рослинній олії. Подавати чвіштарі потрібно обов'язково гарячими. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|