Готуємо кіш лорен – французький пиріг з куркою та грибами
02 червень 2021 13:53
1 996
0
Кіш лорен — апетитний відкритий пиріг на основі пісочного тіста з найрізноманітнішими начинками. Страва родом із Франції, проте смак пирога настільки яскравий і насичений, що ним із задоволенням частують домашніх та гостей по всьому світу. Готують цю колоритну страву на основі тіста, до складу якого обов’язково додають якісне вершкове масло з високим відсотком жирності. А для соковитої начинки поєднують стиглі сезонні овочі зі свіжим м’ясом, грибами та зеленню. Будьте певні: запашні шматочки курятини, смажені шампіньйони та наповнена вітамінами броколі у поєднанні з тягучим розплавленим сиром подарують вам неймовірну насолоду. А хрустке пісочне тісто, приправлене дрібкою мускатного горіха, чудово доповнить букет смакових вражень! Апетитний тандем корисних і ситних інгредієнтів робить шматок французького пирога поживним сніданком, чудовим обідом, а якщо знадобиться — і смачним перекусом, який зручно взяти із собою. Інгредієнти: Для тіста: Яйця – 3 шт. Вершкове масло– 50 г. Борошно – 200 г. Вода – 3 ст. л. Сіль – за смаком. Для начинки: Білі гриби або шампіньйони – 400 г. Куряча грудка – 300 г. Броколі – 200 г. Цибуля – 100 г. Молоко – 50 г. Вершки – 150 мл. Сир напівтвердий – 180 г. Мелений мускатний горіх – 1 ч. л. Сіль – за смаком. Перець – за смаком. Приготування: Нарізаємо масло невеликими шматочками та залишаємо на годину за кімнатної температури. До масла додаємо яйце, борошно та сіль. Замішуємо тісто та кладемо в холодильник на 30 хвилин. Готуємо начинку. Курячу грудку кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції та варимо до готовності. Коли грудка охолоне, нарізаємо м’ясо дрібними шматочками. Гриби ретельно чистимо, промиваємо у холодній воді та подрібнюємо. Очищуємо цибулю від лушпиння й нарізаємо тонкими смужками або кубиками. Розігріваємо пательню, наливаємо рослинну олію. Кілька хвилин смажимо цибулю на пательні та додаємо гриби. Суміш грибів та цибулі обсмажуємо до золотистого кольору протягом 10 хвилин, після чого викладаємо на пательню і шматочки курячої грудки та броколі. Смажимо овочево-м’ясне асорті ще 10 хвилин та залишаємо охолоджуватися. Зверніть увагу! У броколі безліч місць, де можуть накопичуватися бактерії, тому перед приготуванням її необхідно ретельно помити: повністю залити холодною водою, залишити на 5 хвилин та промити під краном. Розігріваємо духовку до 180 °C. Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером. Викладаємо тісто, робимо бортики. Зверху застеляємо пергаментом і засипаємо будь-якою крупою, щоб тісто почало рівномірно пропікатися й не піднялося. Ставимо основу французького пирога в духовку на 15–20 хвилин. Для приготування заливки у глибокій посудині збиваємо яйця, змішуємо з молоком, вершками та спеціями. Виймаємо тісто з духовки. Всередину викладаємо начинку та додаємо заливку. Вона має повністю закрити начинку. Випікаємо пиріг протягом 25 хвилин. Тим часом натираємо сир на дрібній терці та щедро посипаємо ним кіш лорен за 5–10 хвилин до кінця приготування. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|