Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Бразильська кухня. Готуємо шоколадний торт «Brigadeiro»

Бразильська кухня. Готуємо шоколадний торт «Brigadeiro»


Бразильська кухня. Готуємо шоколадний торт «Brigadeiro»

Мабуть, найвідоміший бразильський торт, що представлений практично у всіх місцевих кондитерських.

Торт «Brigadeiro» також дуже популярний у домашній кулінарії, серед звичайних домогосподарок.



Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
2 яйця,
1 жовток,
2 ст. л. какао 100%,
0,5 скл. води,
1,25 скл. борошна,
1 ч. л. розпушувача,
0,25 скл. рафінованої рослинної олії,
0,75 скл. цукру.

Просочення:
100 мл води,
70 г цукру,
1-2 ст. л. будь-якого лікеру, коньяку або рому.

Шоколадний крем:
1 банка згущеного молока (без додавання рослинних жирів),
5 ст. л. з невеликою гіркою какао 100%,
1,5 скл. жирного молока або вершків 10%,
2 ст. л. вершкового масла.

Приготування:

Шоколадний бісквіт: духовку розігріти до 180°С. Форму діаметром 18 см змазати маслом і застелити папером для випічки.

У сотейнику змішати воду й какао, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню. Білки збити до стійких форм пік. Жовтки збити з цукром, поступово влити рослинну олію, ще трохи збити. Додати ще гарячу шоколадну масу, перемішати.

Поступово ввести, попередньо просіяне разом з розпушувачем, борошно. Перемішати та наприкінці додати білки (частинами), акуратно перемішуючи лопаткою. Викласти тісто у форму, поверхню розрівняти та випікати протягом 20-25 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Бісквіт повністю остудити й розрізати на 3 частини.

Просочення: з'єднати цукор і воду, довести до кипіння та до повного розчинення цукру. Зняти з вогню, повністю остудити й додати алкоголь.

Шоколадний крем "Brigadeiro": у сотейнику змішати всі перераховані інгредієнти, поставити на середній вогонь і при постійному помішуванні довести крем до загустіння.

На це піде в середньому хвилин 10. Крем має придбати гладку, блискучу консистенцію.

Готовий крем зняти з вогню, перелити в іншу ємність, накрити харчовою плівкою і повністю остудити. Перед тим, як використовувати крем для промащування торта, його краще збити на невисокій швидкості міксера.

Збираємо торт: нижній корж помістити на блюдо. Просочити сиропом. Зверху розподілити шар крему. Накрити другим коржем і повторити вищевказаний процес. Верхній корж також просочити сиропом. Верх і боки торта змазати кремом, що залишився.

Потім прикрасити шоколадним посипанням і прибрати в холодильник на кілька годин, щоб він краще просочився.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: