На вихідні приготуйте пиріг із куркою і шпинатом
21 травень 2021 19:00
747
0
Шпинат відомий тим, що стимулює роботу підшлункової залози і кишківника. Внаслідок цього він дуже добре засвоюється, і його невеликої порції достатньо, щоб поповнити запаси організму потрібними вітамінами і мінералами. Інгредієнти: Для начинки: 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі, 1 жовток, 500 г курячої грудки, 250 г шпинату, 250 г сиру, o сіль, чорний перець за смаком. Для тіста: 3 ст. л. вершків жирністю 12%, 350 г борошна, 125 г вершкового масла, 0,3 ч. л. солі, 1,5 ч. л. розпушувача, 2 яйця. Приготування: Готуємо тісто. Масло розм’якшити і збити. Додати яйця і вершки. Борошно, розпушувач і сіль просіяти гіркою на столі. Зробити в середині гірки поглиблення і поступово влити вершково-яєчну суміш. Замісити м’яке тісто, скачати в кулю, загорнути у плівку і покласти у холодильник на годину. На присипаній борошном поверхні розкачати 2/3 тіста у тонкий пласт. Решту відкласти в холодильник. Прямокутну форму для випічки змастити маслом і викласти шар тіста. Покласти в холодильник на 30 хв. Шпинат промити, покласти в каструлю і тушкувати без додавання води на повільному вогні, доки листя не підв’яне. Перекласти у друшляк і, притискаючи руками, дати стекти всій рідині. Сир змішати із жовтком. Приправити сіллю і перцем. Курячу грудку вимити й нарізати тонкими смужками. На дно форми з тістом розкласти третину шматочків курки. Зверху викласти половину підготовленого сиру, посипати зеленою цибулею і шпинатом. Повторити послідовність шарів, закінчивши шматочками курки. Розігріти духовку до 180 °С. Розкачати відкладений шматок тіста і покласти зверху пирога. Щільно притиснути краї і відрізати надлишки тіста. Проколоти тісто зверху виделкою і запікати в духовці 1 год. 15 хв. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|