Як приготувати молоду картоплю. 5 рецептів на будь-який смак
20 травень 2021 18:30
1 623
0
Ми хочемо зруйнувати міфи про те, що молоду картоплю можна тільки варити, тому пропонуємо вашій увазі чудесну добірку з найвдалішими рецептами. Не бійтеся експериментувати, вийде дуже смачно. До речі, а ви знали, що відварена картопля найкраще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її не в холодну, а вже в кип’яток? Так коренеплід зберігає свої солодкуваті нотки. Відварена картопля з кропом Інгредієнти: 1-1,5 кг молодої картоплі 100-150 г вершкового масла сіль за смаком 1 пучок кропу 2-3 зуб. часнику Приготування: Очистьте картоплю від шкірки, потім гарненько вимийте і відваріть в підсоленій воді. Поки вариться картопля, вимийте і подрібніть кріп, очистьте зубчики часнику і дрібно їх наріжте. Коли картопля буде готова, злийте з каструлі воду, додайте до бульб масло, всипте подрібнений часник і кріп. Накрийте каструлю кришкою і гарненько потрясіть її вміст. Залиште картоплю під кришкою на 5 хвилин, щоб дати їй можливість насититися ароматами. Перед подачею перекладіть картоплю в глибоку посудину і полийте маслом. Запечена молода картопля Інгредієнти: 1 кг молодої картоплі; 5 зуб. часнику; гілочка розмарину; 1 пучок кропу; 100 г вершкового масла; сіль за смаком; чорний мелений перець за смаком. Приготування: Очистьте картоплю від шкірки. Розріжте бульбини навпіл і варіть їх в підсоленому кип’ятку до напівготовності (протягом 10 хвилин). Потім вилийте з каструлі воду й обсушіть бульби. Викладіть їх у форму для запікання, додайте очищений та розчавлений ножем часник, додайте сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками та розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин. Покладіть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Під час приготування рекомендуємо періодично перемішувати бульби. Перед подачею присипте страву подрібненим кропом. Молода картопля з сулугуні Інгредієнти: 1 кг дрібної молодої картоплі; 3-5 зуб. часнику; 2 ст. л. вершкового масла; 200 г сулугуні; зелень за смаком; сіль за смаком. Приготування: Очистьте картоплю від шкірки, 15 хвилин варіть її в підсоленому кип’ятку. Потім вилийте з каструлі воду та обсушіть бульби. Очистьте і подрібніть часник. Викладіть в розігріту сковороду вершкове масло, розтопіть його і додайте часник, дайте йому 20 секунд набратися запаху і зніміть сковороду з вогню. Відварену картоплю перекладіть в форму для запікання і полийте її розтопленим вершковим маслом. Наріжте сулугуні скибочками шириною 1,5 см і накрийте ними картоплю. Покладіть форму в розігріту до 200 градусів духовку і готуйте доти, поки сир не розплавиться і не підрум’яниться. Смажена молода картопля Інгредієнти: 1 кг дрібної молодої картоплі; 2-3 ст. л. соняшникової олії; 1 пучок кропу; сіль за смаком; 1 ч. л. вершкового масла. Приготування: Ретельно вимийте і висушіть картоплю. Наповніть сотейник або глибоку сковороду соняшниковою олією. Картоплю перекладіть в місткість з олією картоплю і готуйте її, періодично перемішуючи, протягом 15-20 хвилин під кришкою. Вимийте і подрібніть кріп, очистьте і дрібно наріжте часник. Присипте кропом і часником картоплю, гарненько все перемішайте й обсмажуйте під кришкою ще протягом кількох хвилин, вкінці приготування додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть картоплю з вогню. Салат з молодої картоплі та сардин Інгредієнти: 500 г молодої картоплі; 200 г зеленої квасолі; 120 г сардин в олії; жменю оливок без кісточок; сік половини лимону; 1 ст. л. оливкової олії; сіль за смаком; чорний мелений перець за смаком. Приготування: Помийте, наріжте бульби на 3 частини й відваріть їх до готовності. Невеликими шматочками наріжте квасолю і покладіть її в каструлю за 3 хвилини до готовності коренеплоду. Злийте воду й остудіть овочі. Викладіть в салатник сардини, додайте сіль, перець, лимонний сік і розімніть сардини виделкою. Додайте до сардин дрібно нарізані оливки, зварену картоплю і квасолю, додайте оливкову олію, гарненько все перемішайте, залиште на 15 хвилин і можете подавати до столу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|