Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Англійська кухня. Готуємо пиріг із нирками

Англійська кухня. Готуємо пиріг із нирками


Англійська кухня. Готуємо пиріг із нирками

Цей класичний рецепт пирога з нирками прийшов до нас з англійської кухні. Дуже смачний, ситний і легкий в приготуванні пиріг! Вам точно сподобається!

Такий пиріг смачний і гарячий, і холодний. Він чудо поєднується з гарнірами і гарячими стравами.



Інгредієнти:
900 г яловичини,
10 телячих нирок,
750 мл темного пива,
цибулина,
1 стебло цибулі-порею,
3 стебла селери,
дрібка сушеного розмарину,
6 білих грибів (свіжих або заморожених),
яйце,
оливкова олія за смаком,
400 г листкового тіста,
зубок часнику,
дрібка мускатного горіха.

Приготування:

Нирки розріжте навпіл, зніміть плівки і виріжте гострим ножем протоки. Залийте холодною водою і покладіть варитися. Гриби промийте, наріжте скибочками, залийте водою і варіть 15 хв. (заморожені лише розморозьте, наріжте і додайте до начинки).

З яловичини зріжте плівки і жилки, наріжте кубиками, посоліть і поперчіть за смаком, змішайте з оливковою олією. Добре розігрійте велику сковорідку і обсмажте м’ясо на великому вогні з усіх боків. Перекладіть у миску.

Цибулину дрібно наріжте, порей і селеру почистіть і дрібно наріжте навскоси. Киньте овочі в сковорідку, де смажилося м’ясо. Обсмажте овочі. Додайте гриби, смажте ще кілька хвилин, постійно помішуючи.

Зніміть з вогню киплячі нирки, відкиньте на друшляк, промийте гарячою водою. Окремо обсмажте нирки до легкої скоринки і додайте в сковорідку до грибів. Додайте столову ложку борошна і трохи обсмажте все разом.

Додайте в сковорідку яловичину разом із соком, трохи потушкуйте. Додайте подрібнений часник, мускатний горіх, розмарин і влийте пиво. Варіть соус на малому вогні хвилин п’ять до загустіння.

Перекладіть начинку разом із соусом у вогнетривку невелику форму, накрийте листом листкового тіста і щільно закріпіть по краях. Проколіть гострим ножем тісто в кількох місцях.

Яйце збийте зі столовою ложкою води і ретельно змастіть усю поверхню тіста. Покладіть форму в попередньо розігріту до 170 °С духовку.

Випікайте пиріг 30-35 хвилин до рум’яної скоринки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: