Іспанська кухня. Готуємо десерт "Смажене молоко"
11 травень 2021 20:00
786
0
"Смажене молоко" (La leche frita) - один з улюблених домашніх десертів в Іспанії. Він дуже солодкий і смачний, але й дуже калорійний. Точно не ясно, звідки родом “Смажене молоко", але прийнято вважати, що народився десерт в місті Сан-Себастьяні та вже звідти поступово поширився Іспанією. Звичайно, ж так як рецепт старовинний, єдиного правильного рецепту немає. У кожної іспанської господині «свій» неповторний, перевірений часом рецепт, свої секрети і нюанси. Інгредієнти: Яйця - 6 шт. Борошно (кукурудзяне і пшенічне) - по 60 г Ваніль — 1 ложка Цукор — 120 г Цукрова пудра - 100 г Свіже молоко — 0,5 л. Кориця - 1 ч.л. Приготування: Молоко необхідно нагріти в каструлі. Паралельно з цим яйця розітріть з ваніллю і цукром, додайте обидва види борошна і ретельно перемішайте. Тепер в отриману суміш вливаємо кипляче молоко і готуємо протягом 5 хвилин, постійно перемішуючи. В результаті подібних маніпуляцій має вийти густий і щільний крем. Якщо досягти правильної консистенції не виходить, можна всипати ще трохи кукурудзяної муки. Після цього молочний крем необхідно пропустити через сито, яке дозволить позбутися грудочок. Виливається готова суміш в гарно змащену форму для випічки і залишається в ній до загустіння. Потім можна покласти у холодильник на кілька годин. Після залишається лише розрізати крем на прямокутні шматочки, обваляти в паніровці з борошна та яєць і обсмажити з обох сторін на розігрітій сковорідці. Перед подачею страви на стіл не забудьте посипати десерт цукровою пудрою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|