Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Українська кухня. Полтавські галушки з куркою та грибами в горщиках

Українська кухня. Полтавські галушки з куркою та грибами в горщиках


Українська кухня. Полтавські галушки з куркою та грибами в горщиках

Готують полтавські галушки із пшеничного борошна, замішаного на воді або сироватці з яйцем. Далі тісто розкачують, ріжуть на смужки, відщипують невеличкі шматочки та кидають у киплячу воду, молоко чи бульйон. Зварені борошняні грудочки викладають на тарілку та поливають розтопленим вершковим маслом. Або відправляють мліти в духовці.

Смакувати готові галушки можна самостійно, як гарнір чи замість хліба — у складі борщу або супу. Вони надзвичайно апетитні та ситні, адже, окрім грибів чи м’яса, їх заправляють ще й сметанкою, а зверху посипають тертим сиром і зеленню.



До речі, цікаві факти про галушки ви можете почитати тут.

Відварені галушки зазвичай подають зі шкварками чи сметанним соусом. Та найсмачніші галушки — запечені в горщиках із додаванням смажених шампіньйонів та ніжної курятини.

Інгредієнти:
Борошно – 3,5 склянки.
Шампіньйони – 300 г.
Куряча грудка – 400 г.
Цибуля ріпчаста – 2 шт..
Кефір – 0,5 л.
Яйця – 2 шт.
Сода – 1 ч. л.
Сметана – 180 г.
Вершкове масло – 30 г.
Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

У глибоку посудину наливаємо кефір, додаємо соду, яйця та сіль. Перемішуємо вінчиком. Просіюємо борошно та додаємо до кефіру невеличкими порціями для уникнення грудочок.

Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл та вимішуємо, додаючи необхідну кількість борошна. Тісто має вийти еластичним, але не надто тугим. Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником та даємо йому відпочити.

Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо до золотистого кольору. Гриби нарізаємо невеличкими шматками. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками та додаємо до цибулі разом із шампіньйонами. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.

Із тіста скачуємо товсті ковбаски, нарізаємо порційними шматочками. Відварюємо шматочки тіста у підсоленому окропі, доки вони не піднімуться на поверхню води. Виймаємо, даємо стекти рідині.

Перекладаємо галушки в горщики, зверху викладаємо гриби та м’ясо. Додаємо вершкове масло, сметану та столову ложку води.

Розігріваємо духовку до 200 °C та запікаємо галушки протягом 20 хвилин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: