Гуцульська кухня. Готуємо бануш з бринзою
06 травень 2021 12:02
1 319
0
![]() Бануш, банош або токан – це каша, приготовлена з кукурудзяного борошна з додаванням вершків або сметани. За гуцульським традиціям, бануш готується на відкритому вогні. Подається з бринзою, грибами, шкварками. Що ж, пропонуємо вам трохи відступити від традицій — і приготувати бануш в домашніх умовах. Інгредієнти: 2 склянки кукурудзяного борошна; 6 склянок води; 1-2 столові ложки вершкового масла; пів чашки смаженого сала, шкварок; підсмажена цибуля; смажені гриби (за бажанням); бринза, сіль за смаком Приготування: Якщо вам не вдалося купити кукурудзяну муку, візьміть кукурудзяну крупу, підсмажте її на сухій сковорідці до золотистого кольору і подрібніть за допомогою кавомолки. Вариться бануш, як і мамалига, в казанку. Залийте в казанок воду і додайте 3 ложки кукурудзяного борошна, доведіть до кипіння і посоліть. Коли вода закипить, через сито висипте всю кукурудзяну муку, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Варіть кашу 20-30 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, потім зменшіть вогонь і варіть ще 10-15 хвилин. Коли каша буде готова, змочіть дерев'яну лопатку водою і від'єднайте кашу від стінок казанка. Переверніть на обробну дошку або на рушник. Якщо бануш добре приготовлений, він збереже форму. У деяких рецептах бануша кукурудзяна мука засипається замість води в киплячу сметану. Подається бануш із бринзою, смаженою цибулею, шкварками або грибами. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|