Для здоров’я і фігури. 5 рецептів весняних салатів
05 травень 2021 13:43
1 110
0
Зелений весняний салат є універсальною стравою. Її можна готувати будь з чим. Із зеленню усе виходить смачно. Адже навесні так хочеться вітамінів! Салат «Весняна свіжість» Інгредієнти: 1 пучок листового салату, 2 свіжі огірки, помідор, 3 редиски, кріп, цибуля зелена, петрушка – за смаком. Приготування: Всі продукти помийте. Листя салату порвіть руками, щоб не гірчило. Наріжте зелень, огірки, помідори з редискою. Посоліть за смаком, заправте майонезом. Сирний салат із куркою та базиліком Інгредієнти: куряче філе, 100 г м’якого будза, 10 маленьких помідорок, свіжий базилік, середній огірок, 100 г вершкового сиру, 1 зубок часнику, 1/2 ч. л. гірчиці, сіль, 2-3 ст. л. сметани (або натурального йогурту). Приготування: Куряче філе посоліть, поперчіть, присипте паприкою. Залишіть на 15 хвилин. Смажте м’ясо по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки і готовності м’яса. Накрийте сковорідку покришкою і тримайте на маленькому вогні ще 3-4 хвилини. Наріжте м’ясо тонкими пластинками. Помідорки розріжте на половинки. Викладіть на тарілку куряче філе, шматочки будза, помідори. Присипте зверху свіжим базиліком. Для соусу натріть огірок на крупній тертці. Трохи відтисніть зайвий сік. Додайте сир (для однорідності його можна попередньо пробити блендером). Додайте подрібнений часник, гірчицю, сіль за смаком. Розмішайте. Сметаною або йогуртом розчиніть соус до потрібної консистенції. Заправте салат соусом перед подаванням. Можна додати свіже листя салату. Теплий салат із редиски з печінкою Інгредієнти: 300 г печінки, 300 г редиски, 1 склянка сметани, 2 ст. л. борошна, перець (мелений), сіль за смаком. Приготування: Яловичу печінку промийте, розріжте на шматки. Посоліть, посипте перцем. Обкачайте у борошні й обсмажте в розігрітій сковорідці з олією. Гарячу печінку поріжте на шматки. З’єднайте із порізаною редискою. Заправте сіллю і сметаною. Зелений салат із копченою рибою Інгредієнти: 1 копчена скумбрія, 1 цибулина, 1 великий огірок, великий пучок дрібного листя руколи, салату та шпинату, по 1/3 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Для заправки: 1 ст. л. яблуч¬ного оцту, 1 ст. л. олії, 1 ст. л. зернистої гірчиці. Приготування: У риби відріжте хвіст, відділіть філе від хребта. Цибулю та огірок поріжте середніми кільцями. Овочі та великий пучок дрібного листя руколи, салату та шпинату викладіть у салатницю. Полийте заправкою. Для неї змішайте яблучний оцет, олію та зернисту гірчицю. Перемішайте. На широку пласку тарілку висипте салат із миски. Філе скумбрії наріжте шматками 2-3 см. Викладіть зверху. Салат із редискою і телятиною Інгредієнти: 150 г вареної телятини, 2 яйця, 5 редисок, 1 ст. л. зеленої цибулі, 100 г молодої або пекінської капусти, майонез за смаком. Приготування: Нашаткуйте капусту і наріжте соломкою варену телятину. Яйце зваріть і подрібніть. Редиску наріжте кубиками. Змішайте усе, додайте майонез. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|