Великодній стіл. Легкий салат, м’ясний рулет та свинина запечена «гармошкою»
30 квітень 2021 11:02
756
0
На великодньому столі в багатьох українських селах обов'язково стояли холодець або кендюх, домашня ковбаса та молочне порося. На Великдень не прийнято було подавати гарячі страви. Господарка йшла на всеношну, а заздалегідь приготовлені страви вже чекали її повернення. Салат «легкість» Інгредієнти: Крабові палички - 200 г, пекінська капуста - 200 г, ананаси - 1/2 банки (200 г), кукурудза - 1/2 банки (200 г); для заправки: майонез (або сметана), сіль. Приготування: Крабові палички розморозити, порізати великими шматочками (паличку уздовж навпіл, а потім поперек на шматочки). Пекінську капусту порізати шматочками. Ананаси порізати великими шматочками. У салатник покласти крабові палички, пекінську капусту, ананаси, кукурудзу, додати майонез і перемішати. М'ясний рулет з часником і пряностями Інгредієнти: Індичкове філе - 500 г, часник - 2 зубочки, желатин - 10 г, коріандр сухий - 3 г, прованські трави - 3 г, перець чорний мелений - 2 г, сіль - 5 г. Приготування: Приготувати суміш приправ і спецій: чорний перець, сіль, прованські трави, зерна коріандру, рубаний часник, желатин. Усе перемішати. Індичкове філе вимити, обсушити, нарізати довгими смужками. Скласти в зручну ємкість. Підготовлене м'ясо засипати сумішшю трав і спецій. Усе перемішати. Розстелити на столі підготовлений (розрізаний) рукав для запікання. Розкласти на плівці смужки м'яса. Дуже щільно згорнути в рулон смужки м'яса. Міцно зав'язати з двох боків плівку. Викласти підготовлене м'ясо в судок пароварки (можна готувати й у духовці). Варити 1 годину 20 хвилин. Готовий рулет акуратно вийняти з пароварки. Остудити. Покласти рулет у холодильник мінімум на 6 годин. Зручно на ніч. Вранці плівку з рулету зняти, нарізати його шматками. Рулет подавати на закуску в холодному вигляді. Свинина, запечена «гармошкою», з картопляними «грибочками» Інгредієнти: 500 г свинини (найкраще корейки), 200 г сиру, 2 помідори, 3 зубочки часнику, сіль, перець. Приготування: Сир порізати пластинами товщиною 3-4 мм. Помідори порізати кружечками. Часник порізати пластинками. У шматку свинини зробити надрізи (не доходячи до кінця) з відстанню між ними близько 1 см. Свинину посолити, поперчити (у надрізах теж). У надрізи покласти скибочку сиру, скибочку помідора, часник. Загорнути свинину у фольгу, покласти на лист, поставити в духовку. Запікати при температурі 180°С протягом години. Картопляні грибочки. Краще взяти маленькі картоплини, ретельно помити, обсушити. Зробити круговий глибокий надріз приблизно посередині по всій окружності картоплини. Одна частина зі шкіркою буде капелюшком, а іншу частину потрібно сформувати ножем у вигляді ніжки, зрізати все зайве. Потім грибочки змазати рослинною олією, посолити. Ніжки грибів, для ефекту, можна обваляти в яких-небудь сухих травичках (хмелі-сунелі, трави італійської кухні) і запекти в духовці. А можна нижню частину ніжки зрізати так, щоб грибочок можна було поставити. 2-й варіант приготування грибочків: відварити цілі картоплини в мундирі до готовності. Дати їм охолонути, потім вирізати з них грибочки й обсмажити на сковорідці до золотавої скоринки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|