Святкові страви. Свинина з хроном та фарширований судак
28 квітень 2021 18:00
1 082
0
До великоднього столу подають не тільки паску, випічку та десерти, а й м’ясні та рибні. Пропонуємо вам добірку смачних святкових рецептів. Свинина, запечена з хроном Інгредієнти: 1,5-2 кг свинини, 2 ст. л. оливкової олії, 75 г булки, 1 ч. л. гірчиці, 1-3 ст. л. суміші перцю горошком, 2 ст. л. хрону, 2 ст. л. молока, сіль, чорний перець за смаком. Приготування: Розігрійте духовку до 240 °С. Свинину помити, обсушити. Потім натерти приправами за смаком, змастити оливковою олією, викласти її в вогнетривкий посуд для запікання, змащений жиром, покласти в духовку, зменшити вогонь до 180 °С. Тим часом розкришити булку на дрібні шматочки, викласти крихту в миску, перемішати з солодкою гірчицею, різнокольоровим перцем, хріном і молоком. Скачати отриману суміш у кульку, а потім обережно розкачати, щоб отримати «тісто». Дістати м’ясо з духовки за 15 хвилин до готовності, трохи остудити, загорнути у готове «тісто». Запікати знову до золотистої скоринки. Судак фарширований Інгредієнти: 1 судак (приблизно 2 кг), 2 ст. л. меду, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. лимонного соку, Начинка: 1 червоний солодкий перець, 1 пучок зеленої цибулі, 2 зубки часнику, 250 г очищених креветок, 1 ч. л. натертого свіжого імбиру, 1 ч. л. лимонної цедри, 1 ч. л. червоного меленого перцю, 50 мл вершків, олія. Приготування: Рибу почистити від луски й попатрати. Обробити на філе, вибравши хребет, хвіст і ребра. Голову можна приправити і пекти окремо і вже покласти її до готової риби. М’якоть посолити, поперчити. Нарізати перець, часник і цибулю, присмажити їх в олії, додати прянощі і вершки й на малому вогні тримати до загущення. Потім додати креветки, перемішати, проварити й зняти з вогню. Посолити, довести до потрібного смаку прянощами. Деко застелити пергаментом, на нього викласти кілька відрізків нитки. Одне філе перевернути шкірою догори й зробити кілька хрестоподібних розрізів по всій ширині. Інше філе покласти на нитку шкірою донизу, змастити начинкою, накрити філе з надрізами, туго перев’язати, загорнути в пергамент і запікати в духовці 40 хвилин за температури 200 °С. Приготувати соус: лимонний сік, соєвий соус і мед нагріти, щоб мед розчинився, але не доводити до кипіння. Із готової риби зняти пергамент і нитку, викласти на тарілку, полити соусом. За бажанням посипати кедровими горішками, прикрасити овочами і зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|