І м’ясні, і рибний. Три рецепти паштетів на будь-який смак
26 квітень 2021 20:55
951
0
Паштети - відмінна закуска, яку можна готувати на кожний день і до святкового столу. Вони дуже зручні в готуванні та різноманітні на смак. Паштети можна приготувати з оселедця, сиру, печінки з оселедцем, сиру з оселедцем, з копченої тріски, із бринзи зі шпротами, з картоплі та кільок. Більш поширені паштети з м'яса та печінки. Сільський паштет Інгредієнти: 450 г курячої печінки, 1,1 кг свинячого фаршу, 15 г вершкового масла, 1 невелика дрібно нарубана голівка ріпчастої цибулі, 2 яйця, 75 мл бренді, 1/2 ч. л. сухого чебрецю, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, щіпка меленої гвоздики, 1/2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. меленого перцю, 2 лаврових листи. Приготування: Нагрійте духовку до 180 °С. Поставте дволітрову каструлю на середній вогонь, розтопіть в ній масло. Покладіть цибулю і пасеруйте, помішуючи, 4 хвилини. Перекладіть в електричний блендер. Додайте печінку і роздрібніть. У великій мисці ретельно змішайте свинячий фарш, яйця, бренді, чебрець, мускатний горіх, гвоздику, сіль і перець. Додайте печіночну масу і гарненько вимісіть. Викладіть суміш у форму для кексу розміром 23x12 см. Розрівняйте верх. У середину застроміть лавровий лист. Щільно закрийте форму фольгою. Печіть паштет на листі 1 годину 45 хвилин. Поставте на решітку. Помістіть другу форму для кексу з вантажем зверху паштету. Остудіть до кімнатної температури. Приберіть паштет на всю ніч під гнітом у холодильник. Вийміть паштет з форми. Видаліть лавровий лист. Наріжте тонкими шматками. Паштет з копченої скумбрії Інгредієнти: 250 г копченої скумбрії, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. хрону, сік 1 лимона, щіпка кайєнського перцю, сіль і перець - за смаком. Приготування: Розтерти масло з хроном. Зняти зі скумбрії шкіру, м'якоть розім'яти виделкою і додати до масла. Збити в досить однорідну масу. Додати лимонний сік, перець і сіль за смаком. Викласти паштет у невелику формочку і прикрасити лимонними часточками. Подавати з тонкими шматочками тостів. Паштет з кролика Інгредієнти: 500 г кролячого м'яса, 500 г свинячого фаршу 1 чайна ложка солі, 1 склянка мадери, трохи коньяку, 0,5 літра води, 2 щіпки меленого перцю. Приготування: Розібрати (або розрізати) м'ясо невеликими смужками, посолити, поперчити і поставити заздалегідь (за 1-2 години) маринуватися в мадері з невеликим додаванням коньяку. Пропустити через м'ясорубку кролячу печінку і додати її у свинячий фарш. Приправити суміш свинячого фаршу і печінки сіллю, перцем, при бажанні мускатним горіхом. Усе перемішати, додати туди ж маринад, у якому лежало м'ясо кролика. Потім взяти керамічну вогнетривку миску такого розміру, щоб вона була заповнена доверху інгредієнтами, і, чергуючи шари, укласти фарш і філе кролика. Накрити посуд кришкою, а навколо кришки приліпити джгут з тіста (борошно з водою) для герметизації. Поставити в глибоке блюдо більшого розміру (відстань між краями миски і блюда повинна бути 4-5 см) з гарячою водою і запікати в духовці з розрахунку 1,5 години на 1 кг паштету. Подавати охолодженим. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|