Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » І м’ясні, і рибний. Три рецепти паштетів на будь-який смак

І м’ясні, і рибний. Три рецепти паштетів на будь-який смак


І м’ясні, і рибний.  Три рецепти паштетів на будь-який смак

Паштети - відмінна закуска, яку можна готувати на кожний день і до святкового столу. Вони дуже зручні в готуванні та різноманітні на смак.

Паштети можна приготувати з оселедця, сиру, печінки з оселедцем, сиру з оселедцем, з копченої тріски, із бринзи зі шпротами, з картоплі та кільок. Більш поширені паштети з м'яса та печінки.



Сільський паштет

Інгредієнти:
450 г курячої печінки,
1,1 кг свинячого фаршу,
15 г вершкового масла,
1 невелика дрібно нарубана голівка ріпчастої цибулі,
2 яйця,
75 мл бренді,
1/2 ч. л. сухого чебрецю,
1/4 ч. л. меленого мускатного горіха,
щіпка меленої гвоздики,
1/2 ч. л. солі,
1/2 ч. л. меленого перцю,
2 лаврових листи.

Приготування:

Нагрійте духовку до 180 °С. Поставте дволітрову каструлю на середній вогонь, розтопіть в ній масло. Покладіть цибулю і пасеруйте, помішуючи, 4 хвилини. Перекладіть в електричний блендер. Додайте печінку і роздрібніть.

У великій мисці ретельно змішайте свинячий фарш, яйця, бренді, чебрець, мускатний горіх, гвоздику, сіль і перець. Додайте печіночну масу і гарненько вимісіть. Викладіть суміш у форму для кексу розміром 23x12 см. Розрівняйте верх. У середину застроміть лавровий лист.

Щільно закрийте форму фольгою. Печіть паштет на листі 1 годину 45 хвилин. Поставте на решітку. Помістіть другу форму для кексу з вантажем зверху паштету. Остудіть до кімнатної температури. Приберіть паштет на всю ніч під гнітом у холодильник. Вийміть паштет з форми. Видаліть лавровий лист. Наріжте тонкими шматками.


Паштет з копченої скумбрії

Інгредієнти:
250 г копченої скумбрії,
150 г вершкового масла,
1 ч. л. хрону,
сік 1 лимона,
щіпка кайєнського перцю,
сіль і перець - за смаком.


Приготування:

Розтерти масло з хроном. Зняти зі скумбрії шкіру, м'якоть розім'яти виделкою і додати до масла. Збити в досить однорідну масу. Додати лимонний сік, перець і сіль за смаком.

Викласти паштет у невелику формочку і прикрасити лимонними часточками. Подавати з тонкими шматочками тостів.


Паштет з кролика

Інгредієнти:
500 г кролячого м'яса,
500 г свинячого фаршу
1 чайна ложка солі,
1 склянка мадери,
трохи коньяку,
0,5 літра води,
2 щіпки меленого перцю.

Приготування:

Розібрати (або розрізати) м'ясо невеликими смужками, посолити, поперчити і поставити заздалегідь (за 1-2 години) маринуватися в мадері з невеликим додаванням коньяку.

Пропустити через м'ясорубку кролячу печінку і додати її у свинячий фарш. Приправити суміш свинячого фаршу і печінки сіллю, перцем, при бажанні мускатним горіхом. Усе перемішати, додати туди ж маринад, у якому лежало м'ясо кролика.

Потім взяти керамічну вогнетривку миску такого розміру, щоб вона була заповнена доверху інгредієнтами, і, чергуючи шари, укласти фарш і філе кролика. Накрити посуд кришкою, а навколо кришки приліпити джгут з тіста (борошно з водою) для герметизації.

Поставити в глибоке блюдо більшого розміру (відстань між краями миски і блюда повинна бути 4-5 см) з гарячою водою і запікати в духовці з розрахунку 1,5 години на 1 кг паштету.

Подавати охолодженим.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: