5 рецептів приготування згущенки в домашніх умовах
24 січень 2016 17:15
4 503
0
 Магазини пропонують нам тисячі видів продукції у яскравій упаковці. Але наскільки вони натуральні ми точно знати не можемо, ось і доводиться часом вдаватися до старих домашніх рецептів, бажаючи здоров'я собі та нашим близьким.
Якщо Ви думаєте, що готувати згущене молоко в домашніх умовах складно, Ви помиляєтеся! Спробуйте порадувати Ваших ласунів - вони Вам будуть дуже вдячні...
Рецепт 1.
Інгредієнти: Молоко 3,2% - 1 л Цукор - 1 склянка Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
Як приготувати:
1. Молоко виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Як тільки воно нагріється - засипаємо в нього цукор і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо молоко до кипіння.
2. Після закипання робимо маленький вогонь і варимо молоко, поки воно не зменшиться в обсязі приблизно на третину. Періодично його помішуємо. Молоко повинно придбати приємний кремовий відтінок і злегка загуснути. Перед вимиканням вогню додаємо в нього ванільний цукор, розчиняємо його, проварюємо згущенку ще 1-2 хвилини.
3. Гарячу рідкувату згущенку остуджуємо. Ми отримаємо близько 400 г густої, тягучої ласої насолоди.
Рецепт 2.
Інгредієнти: Молоко 3,2% - 250 мл Сухе молоко – 1,5 склянки Цукор» - 1,5 склянки Ванільний цукор – 1 пакетик
Як приготувати:
1. Молоко прогріваємо приблизно до 60 °С, вимикаємо вогонь і додаємо до нього сухе молоко, цукор і ванілін. Вінчиком збиваємо всю суміш до однорідності.
2. Каструльку з майбутньою згущенкою ставимо на водяну баню і варимо на слабкому вогні, періодично помішуючи, протягом години. Має вийти близько 0,5 л густуватої апетитної рідини.
3. Готову згущенку охолоджуємо і подаємо до столу.
Рецепт 3.
Необхідні інгредієнти: Молоко 3,2% - 1 л Цукор - 1,5 склянки Вода – 0,5 склянки
Як приготувати:
1. У каструлю з товстим дном виливаємо воду і засипаємо цукор . На середньому вогні доводимо суміш до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального, розмішуємо цукор і протягом 3-5 хвилин варимо солодкий сироп.
2. До сиропу додаємо молоко, доводимо до кипіння, знову робимо мінімальний вогонь і варимо згущенку близько 2 годин, періодично помішуючи.
3. Гарячу згущенку перед вживання охолоджуємо, вона стане більш густою.
Рецепт 4.
Необхідні інгредієнти: Молоко (будь-яке) – 0,5 л Цукор - 1,5 склянки Вершкове масло – 50 г
Як приготувати:
1. Молоко виливаємо в каструлю, нагріваємо, додаємо до нього вершкове масло і цукор. Помішуючи, доводимо до кипіння.
2. На слабкому вогні варимо згущенку близько 30 хвилин, періодично помішуючи.
3. Гарячі ласощі обов'язково охолоджуємо перед подачею до столу мінімум 8 годин на холоді.
Рецепт 5. (Шоколадна сгущенка)
Необхідні інгредієнти: Молоко 3,2% - 1 л Цукор - 1,5 склянки Вода – 0,25 склянки Какао – 1 ст.л.
Як приготувати:
1. У товстостінній сковороді доводимо до кипіння воду і вмішуємо цукор. Розчинивши його у воді, проварюємо сироп 3-5 хвилин, потім потихеньку вливаємо молоко.
2. Доводимо молочну суміш до кипіння і проварюємо до загустіння, періодично помішуючи.
3. Крізь сито підсипаємо какао порошок в каструлю, розмішуємо його. Проварюємо згущенку ще 1-2 хвилини і вимикаємо вогонь.
4. Перед подачею до столу обов'язково охолоджуємо солодощі.
Смачного!
|
|
|