З мандаринами, грибами та морепродуктами. Три рецепти овочевих салатів
26 квітень 2021 14:23
480
0
Що може бути корисніше від овочевих салатів? Легкі і повні вітамінів, вони збагатять раціон і перетворять його на здоровий. Пропонуємо вашій увазі три рецепти салатів, які не тільки прикрасять святковий стіл, а ще й допоможуть схуднути. Салат «Рив’єра» Інгредієнти: 250 г розмороженої суміші типу «Коктейль морський», 1 огірок, 1 помідор, 200 г броколі, соєвий соус, оливкова олія, лимонний сік. Приготування: Морський коктейль відварити в трохи підсоленій воді, броколі розібрати на суцвіття, відварити. Капуста має залишатися хрусткою, тому бажано не переварити. Помідор порізати кубиками, огірок соломкою. Морепродукти та овочі змішати в салатниці, заправити соєвим соусом, оливковою олією і подавати. Салат із пекінської капусти й печериць Інгредієнти: 100 г печериць, 200 г пекінської капусти, 1 огірок свіжий, 1 морквина (невелика), 1 яблуко, Для соусної заправки: 100 мл олії, 1 ст. л. меду, 1,5 ст. л. гірчиці, 1,5 ст. л. соку лимона, сіль, чорний мелений перець Приготування: Приготувати заправку для салату. Змішати рослинне масло, мед, гірчицю і сік лимона, збивати вінчиком або виделкою 2-3 хвилини до густої і однорідної консистенції. За смаком додати сіль і чорний мелений перець. Печериці промити гарячою водою і очистити шапочки від верхньої шкірки. Нарізати печериці тонкими пластинками. Нарізати пекінську капусту та огірок. Моркву натерти на велику тертку, яблуко порізати соломкою або ж натерти на тертку. Скласти інгредієнти в салатник, перемішати. Заправити салат можна відразу весь, а можна викладати в порційні тарілки і окремо подавати заправку до салату. Салат із мандаринами і грибами Інгредієнти: 400 г шампіньйонів, 2 ст. л. меду, 1 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. гірчиці, 150 г сиру, 1 болгарський перець, 2 яблука; 2 мандарини; 200 г нежирної сметани або несолодкого йогурту; цедра апельсина, сіль, перець за смаком. Приготування: Овочі та фрукти миємо і сушимо. Мандарини очищаємо і розділяємо по часточок. З яблук зчищаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо на середні скибочки. Замість яблук можете використовувати груші. Перець ріжемо шматочками, а сир – кубиками. Печериці заливаємо холодною водою і тушкуємо близько п’яти хвилин. Після цього охолоджуємо просто в сковороді, дістаємо шумівкою (щоб не було зайвої рідини) і нарізаємо на четвертинки або половинки (залежно від розмірів грибів). Всі готові інгредієнти викладаємо в тарілку і заправляємо соусом. Приготування соусу. Змішуємо мед, гірчицю, йогурт, лимонний сік, сіль і натерту на тертці цедру апельсина. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|