Несолодка випічка. Готуємо конвертики з сиром та відкриті пиріжки з грибами
22 квітень 2021 13:22
1 225
0
Якщо прокинутися і подумати про те, що попереду смачний сніданок — гарний настрій гарантовано. Пропонуємо вашій увазі рецепти двох страв, які швидко готуються, але принесуть вам просто море задоволення. Конвертики з сиром і зеленню Інгредієнти: 3 склянки пшеничного борошна, 200 г вершкового масла, 3 яйця, 3 ст. л. олії, 2 ст. л. оцту, 500 г сиру, 1 пучок зеленої цибулі, 1 пучок кропу, сіль за смаком. Приготування: Охолоджене масло натерти на тертці. У склянку (200 г) розбити яйце, додати олію і оцет, долити холодної води до повної склянки. Розмішати до однорідності. Розтерти борошно з вершковим маслом у крихту, додати в борошно вміст склянки, дрібку солі і замісити тісто. Розділити тісто на сім частин, загорнути у плівку і покласти у холодильник на годину. Для начинки до сиру додати подрібнену зелень, 2 яйця і сіль. Ретельно перемішати. Присипати борошном стіл і з кожного шматочка тіста руками сформувати коржик. Розкачати качалкою від середини до країв в дуже тоненький, майже прозорий корж. У середину викласти 2-3 ст. л. начинки, залишаючи вільні краї тіста. Після цього нарізати тісто на шість сегментів. Два протилежні сегменти і по черзі закрити ними начинку від країв до центру. Після цього – такі ж два протилежних сегменти. Потім трохи притиснути вироби до столу долонею. Обсмажувати коржі, викладаючи їх швами вниз, на сковорідці на малому вогні по 5 хв. з кожного боку або до рум’яної скоринки. Можна запекти в духовці до готовності. Відкриті пиріжки з грибами Інгредієнти: 1 ч. л. дріжджів, 4 картоплини, 100 г вершкового масла, 200 г молока, 500 г пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 3 яйця, 0,5 кг шампіньйонів. Приготування: Приготувати дріжджове тісто для пиріжків. Спочатку зробити опару: в підігріте молоко додати дріжджі, 1 ст. л. цукру і стільки ж борошна. Перемішати, накрити харчовою плівкою і покласти у тепле місце. Розтопити вершкове масло і остудити. Окремо ложкою розтерти яйця з цукром і сіллю. В опару додати яєчну суміш і, замішуючи, поступово додати все борошно. Наприкінці влити тепле вершкове масло і ще раз добре вимісити. Покласти тісто в тепле місце на годину. Доки підходить тісто, зробити начинку. Зварити картоплю, зробити пюре і змішати його зі смаженими подрібненими грибами. Тісто, що підійшло, поділити на однакові за розміром шматочки завбільшки з куряче яйце, сформувати з них кульки і покласти на змащене олією деко на невеликій відстані один від одного. Залишити на деякий час, щоб підійшли. Потім зробити заглиблення склянкою. Покласти у середину булочок начинку. Змастити краї яйцем. Випікати за 200 °С до готовності. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|