Пісні страви. Пельмені з грибами, а пшоняна каша – з апельсинами
20 квітень 2021 21:00
1 492
0
Пропонуємо вашій увазі пісні страви, які мають сподобатися навіть найзатятішим «м’ясоїдам» Велике значення має й духовно-моральний аспект посту. Піст – вагома зброя проти багатьох захворювань. Однак не варто вважати, що пісні страви – обов’язково несмачні. Овочевий салат із креветками Інгредієнти: 6 великих очищених креветок, 1 помідор, 1 огірок, 1 десертна ложка оливкової олії, лимонний сік, сіль і перець – за смаком. Приготування: Помідори й огірки нарізати, додати креветки, приправити сіллю й перцем. Збризнути лимонним соком і заправити оливковою олією. За бажання можна додати трохи соєвого соусу. Пельмені з грибами Інгредієнти: Тісто: 2 склянки борошна, 2/5 склянки окропу, 4 ст. л. рослинної олії. Начинка: 20 сушених білих грибів, 1 склянка гречаної каші, 4 ст. л. рослинної олії, 1 цибулина. Відвар: 0,5 л води, 3 лаврові листки, 4-5 шт. чорного перцю горошком, 2-3 зубки часнику, зелень петрушки. Приготування: Тісто. У соняшникову олію влити окріп. Додати борошно й швидко замісити тісто, а потім розкачати в дуже тонкий шар. Розкатане тісто нарізати квадратами 5х5 см, викласти на кожен начинку й сформувати пельмені. Деко або сковорідку змастити олією, викласти на неї пельмені одним шаром і пекти в духовці на помірному вогні протягом 12-15 хв. Потім перекласти пельмені в горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати прянощі й покласти на 15 хв. у духовку. Начинка. Гриби відварити у воді, відвар злити в окремий посуд, а гриби подрібнити й обсмажити із цибулею в олії, перемішати з кашею й добре розім’яти до стану однорідної маси. Пшоняна каша з апельсинами Інгредієнти: 1 склянка пшона, 500 г гарбуза, 2 апельсини, 1 лимон, 1 склянка цукру, 2 ст. л. рослинної олії. Приготування: Нарізаємо кубиками м’якоть гарбуза, апельсини й лимон разом зі шкіркою. Засипаємо цукром і залишаємо на 8-10 годин. Пшоно промиваємо й, щоб каша не гірчила, заливаємо окропом, залишаємо на кілька хвилин. Зливаємо воду, знову заливаємо окропом (2 склянки) і ставимо каструлю на вогонь. Кашу варимо до готовності. Ставимо на вогонь апельсиново-лимонно-гарбузову суміш, доводимо до кипіння й варимо до м’якості гарбуза. Якщо з’явиться пінка, потрібно її зняти. Пшоняну кашу заправляємо рослинною олією й викладаємо в тарілки, рясно поливаємо гарбузово- апельсиновою заправкою. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|