Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Пісні страви. Пельмені з грибами, а пшоняна каша – з апельсинами

Пісні страви. Пельмені з грибами, а пшоняна каша – з апельсинами


Пісні страви. Пельмені з грибами, а пшоняна каша – з апельсинами

Пропонуємо вашій увазі пісні страви, які мають сподобатися навіть найзатятішим «м’ясоїдам»

Велике значення має й духовно-моральний аспект посту. Піст – вагома зброя проти багатьох захворювань. Однак не варто вважати, що пісні страви – обов’язково несмачні.



Овочевий салат із креветками

Інгредієнти:
6 великих очищених креветок,
1 помідор,
1 огірок,
1 десертна ложка оливкової олії,
лимонний сік,
сіль і перець – за смаком.

Приготування:

Помідори й огірки нарізати, додати креветки, приправити сіллю й перцем. Збризнути лимонним соком і заправити оливковою олією. За бажання можна додати трохи соєвого соусу.


Пельмені з грибами

Інгредієнти:
Тісто:
2 склянки борошна,
2/5 склянки окропу,
4 ст. л. рослинної олії.
Начинка:
20 сушених білих грибів,
1 склянка гречаної каші,
4 ст. л. рослинної олії,
1 цибулина.
Відвар:
0,5 л води,
3 лаврові листки,
4-5 шт. чорного перцю горошком,
2-3 зубки часнику,
зелень петрушки.

Приготування:

Тісто. У соняшникову олію влити окріп. Додати борошно й швидко замісити тісто, а потім розкачати в дуже тонкий шар. Розкатане тісто нарізати квадратами 5х5 см, викласти на кожен начинку й сформувати пельмені.

Деко або сковорідку змастити олією, викласти на неї пельмені одним шаром і пекти в духовці на помірному вогні протягом 12-15 хв. Потім перекласти пельмені в горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати прянощі й покласти на 15 хв. у духовку.

Начинка. Гриби відварити у воді, відвар злити в окремий посуд, а гриби подрібнити й обсмажити із цибулею в олії, перемішати з кашею й добре
розім’яти до стану однорідної маси.


Пшоняна каша з апельсинами

Інгредієнти:
1 склянка пшона,
500 г гарбуза,
2 апельсини,
1 лимон,
1 склянка цукру,
2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

Нарізаємо кубиками м’якоть гарбуза, апельсини й лимон разом зі шкіркою. Засипаємо цукром і залишаємо на 8-10 годин. Пшоно промиваємо й, щоб каша не гірчила, заливаємо окропом, залишаємо на кілька хвилин. Зливаємо воду, знову заливаємо окропом (2 склянки) і ставимо каструлю на вогонь. Кашу варимо до готовності.

Ставимо на вогонь апельсиново-лимонно-гарбузову суміш, доводимо до кипіння й варимо до м’якості гарбуза. Якщо з’явиться пінка, потрібно її зняти.
Пшоняну кашу заправляємо рослинною олією й викладаємо в тарілки, рясно поливаємо гарбузово- апельсиновою заправкою.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: