Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як у дитячому садку і не тільки. Три рецепти яєчної запіканки

Як у дитячому садку і не тільки. Три рецепти яєчної запіканки


Як у дитячому садку і не тільки. Три рецепти яєчної запіканки

Яєчна запіканка чудово підійде в якості щоденного сніданку або полуднику, як для дітей, та і для дорослих.

Інгредієнтів, сил та часу на цю страву йде мінімум, а результат завжди чудовий. Крім іншого, яйця відмінно поєднуються з широким спектром найрізноманітніших доповнень, а тому можуть трансформуватися в нову страву кожен раз.



Яєчна запіканка, як у дитячому садку

Іноді буває, що навіть дорослі сумують за стравами з їдальні дитячого садочку. Одна з найбільш популярних страв - це пишний омлет. Приготувати його в домашніх умовах просто, потрібна форма для випікання і мінімум інгредієнтів.

Інгредієнти:

яйце - 1 шт.;
молоко - 45 мл;
масло - 5 г;
борошно - 1 ч. ложка.

Приготування:

Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, це навіть скоріше перемішування всіх компонентів разом.

Додайте до яєць дрібку солі і всипте борошно. Виделкою обережно змішайте все разом і влийте молоко. Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте туди суміш (товщина шару не повинна бути менше 3 см) і запікайте омлет 8-9 хвилин при 180 градусах.


Яєчно-сирна запіканка

Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
манна крупа - 15 г;
сир - 240 г;
сметана - 115 мл

Приготування:

Яєчні білки збити в піну, та трохи посолити. Жовтки збити з сиром та сметаною. Також додати трохи солі. Манку залити третиною склянки теплої води і залишити поки вона її не вбере. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю і обережно додайте білки. Отриману суміш перекладіть в невелику промаслену форму. Випікайте при 190 градусах півгодини.

Яєчна запіканка з овочами і молоком

Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 80 г;
морква - 65 г;
спаржа - 430 г;
горошок - 135 г;
броколі - 410 г;
томати чері - 8 шт.;
яйця - 12 шт.;
молоко - 115 мл

Приготування:

У невеличкій кількості олії спасеруйте лук зі спаржею та морквою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, додайте до них горошок. Броколі розберіть на суцвіття і бланшируйте не більше хвилини.

Змішайте всі овочі разом з половинками томатів чері і розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі. Випікайте півгодини при 180 °С.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: