Італійська кухня. Смачні аранчині з сиром та з м’ясом
13 квітень 2021 18:30
1 278
0
Аранчині — це популярна італійська страва. Найчастіше її готують з відвареного рису і різних начинок. У Сицилії, звідки ця страва родом, традиційно її готують з ризото, формуючи кульки або конуси з сирною або м'ясною начинкою всередині. Аранчині з моцарелою Інгредієнти: Для ризото: 2 чашки рису; 3 ст. л. оливкової олії; 115 г білого вина; 850 г курячого бульйону; 1 яйце; сіль — за смаком. Для начинки: 115 г моцарелли (порізаної кубиками 1,5-2 сантиметри); томатний соус; Для панірування: борошно; 2 яйця; панірувальні сухарі. Приготування: У першу чергу готуємо ризото. Для цього розігрійте в сотейнику олію і перекладіть туди рис. Постійно помішуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і зробіть середній вогонь. Потім поступово вливайте курячий бульйон, поки рис не приготується. Зніміть сотейник з вогню, вбийте яйце, перемішайте та залиште на кілька годин охолоджуватися. Формуємо аранчині. Для цього візьміть трохи рису і зробіть невелику коржик. У центр покладіть моцареллу. Загорніть аранчині, сформувавши кульку. Потім обваляйте їх у борошні, після цього в злегка збитих яйцях, а далі в панірувальних сухарях. Розігрійте трохи олії у фритюрниці або сотейнику з товстими стінками і дном. Викладіть аранчині і обсмажте їх з усіх боків. Потім відправте їх в духовку на 5-10 хвилин при 200 градусах. Аранчині з м'ясною начинкою Інгредієнти: 250 г м'ясного фаршу; 500 г відвареного рису; 100 г сиру; 2 ст. л. томатного соусу; 4 яйця; 100 г панірувальних сухарів; 1 цибулина; 1 морква; сіль і перець — за смаком; Соняшникова олія. Приготування: Подрібніть цибулю і викладіть на розігріту з олією сковороду. Моркву наріжте півкільцями і додайте до цибулі. Обсмажте овочі і додайте фарш. Готуйте його, добре помішуючи, щоб розбити всі грудочки. Потім додайте томатний соус. Перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте начинці охолонути. В охолоджений рис вбийте два яйця і додайте тертий сир. Перемішайте масу. Сформуйте рисовий коржик, в центр викладіть м'ясну начинку і загорніть все в кульку. Потім перемістіть всі аранчині в холодильник, щоби вони добре замерзли і не розвалилися під час подальшого приготування. Обваляйте аранчині в збитих яйцях, а потім в панірувальних сухарях і обсмажте у фритюрі. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|