Домашня випічка. Дуже простий рецепт віденського печива
13 квітень 2021 14:15
2 141
0
Який рецепт буде до снаги будь-якому починаючому кулінару? Не треба довго замислюватися: звичайно ж, це віденське печиво! Все геніальне просто: пісочне тісто плюс варення, а в результаті шедевр! Розсипчастий, хрусткий, ситний, і, головне, економний (що досить суттєво у наш час) десерт, приготований своїми руками, сподобатися всім. І печеться він в духовці дуже швидко. Інгредієнти: Вершкове масло - 200 г (або маргарин). Пшеничне борошно - 455 г. Цукор - 150 г. Яйця - 2 шт. Ванільний цукор - 1 пакетик. Розпушувач - 1 ч.л. (або сода, гашена оцтом) Сіль – дрібка. Варення 300-400 г. Приготування: Два яйця, 150 г цукру та ванільний цукор з 1 пакетику з'єднуємо в мисці в однорідну суміш. Додаємо дрібку солі та 200 г масла або маргарину, продовжуємо збивати масу. Невеликими порціями вводимо в суміш частину борошна й з'єднуємо інгредієнти. Потім додаємо 1 ч. ложку розпушувача або гашеного оцтом соди. Додаємо в суміш борошно, яке залишилося, й замішуємо руками тісто. Готове тісто розділяємо на 3 частини. Одну частину тіста, поклавши в пакет, відправляємо в холодильник мінімум на 15 хвилин. Деко застіляємо пергаментним папером та розподіляємо по ньому тісто що залишилося, сформувавши по периметру бортики. Зверху викладаємо на тісто варення (можна двох видів в залежності від вашого смаку). Діставши охолоджене тісто з холодильника, натираємо його на тертці над пирогом, щоби воно повністю покрило шар із варенням. Коли шари будуть сформовані, відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Давши печиву охолонути, нарізаємо його на квадратики. Готове печиво можна присипати цукровою пудрою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|