Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як запікати скумбрію в духовці і завжди отримувати чудовий результат. Кілька порад від шефів

Як запікати скумбрію в духовці і завжди отримувати чудовий результат. Кілька порад від шефів


Як запікати скумбрію в духовці і завжди отримувати чудовий результат. Кілька порад від шефів

Cкумбрія, запечена в духовці, потішить і прихильників здорового способу життя, і тих, хто не звик йти на компроміси щодо смакових якостей страви.

Приготувати скумбрію в духовці зможе навіть початківець, який боїться складних операцій із продуктами і невпевнений у своїх силах. Мабуть, найскладніше в цьому процесі — обрати дійсно свіжу тушку риби, оскільки заморожені варіанти все ж таки втрачають більшість смакових якостей.



Будь-який рецепт скумбрії, запеченої в духовці, передбачає наступні базові інгредієнти:
риба,
зелень і приправи,
лимонний сік,
сіль.

Ускладнений рецепт запеченої скумбрії в духовці може також передбачати наявність фаршу в рибі, і ось тут все обмежується лише вашою фантазією. Найпоширеніший фарш із зварених круто яєць, зелені, цибулі, сиру та вершкового масла. Кількість продуктів залежить від розміру й числа рибин, що запікаються.

Різноманітні рецепти можуть передбачати використання й грибів та сметани як фаршу для риби. Вони надають соковитості й аромату, а сама риба стає дуже ніжною.

Запекти можна й рибу з овочами під часниковим маринадом. Такий варіант надзвичайно пікантний і ароматний. Його перевагою є низька калорійність і високий вміст вітамінів, тому в разі помірного використання часнику страву можна давати дітям із двох років, попередньо ретельно очистивши рибу від кісток.

Приготування фаршированої риби має свої особливості. Ось декілька секретів:

перед приготуванням тушку можна натерти сумішшю улюблених спецій і солі та залишити маринуватися на кілька годин: так риба вийде особливо ароматною й соковитою, а начинка додасть пікантності;

запікати рибу потрібно впродовж 30–40 хвилин за температури 180 °С. Фарш варто попередньо обсмажити й остудити, зелень можна взяти свіжу. Якщо ви використовуєте сир, додайте його за 10 хвилин до вимкнення духовки.

Запікання — це найоптимальніший спосіб зберегти всі корисні якості продукту без збагачення його додатковими калоріями. Звичайно, якщо ви використовуватимете в процесі приготування сир і сметану, то дієтичною таку страву назвати вельми проблематично. Однак це прекрасний варіант для святкового застілля.

Використання фольги дозволяє мінімізувати ризик пригоряння (але рибу краще змастити олією, щоб потім було легше відокремити фольгу від тушки) й зберегти соковитість як самої скумбрії, так і використовуваного фаршу, адже сік не буде витікати на піддон і випаровуватися зі страви, що готується.

Страви зі скумбрії не обмежуються фаршируванням та звичайним запіканням, можна спробувати приготувати й рибу під шубою з креветок.

До речі, подивитися добірку найкращих рецептів, як засолити скумбрію, можна подивитися тут.

Інгредієнти:
дві скумбрії,
200 г креветок,
половинку лимона,
200 мл сметани або жирних вершків,
100 мл білого вина,
100 г твердого сиру,
пучок кропу,
сіль, перець,
по дві щіпки мелених розмарину й материнки,
рослинну олію,
1 ст. л. вершкового масла.

Приготування:

Починаємо готувати цю страву, як і звичайну скумбрію для запікання: обробляємо тушку. Маринуємо натерте спеціями і сіллю філе кілька годин.

Варимо креветки, охолоджуємо, чистимо.

Обсмажуємо філе з кожного боку протягом 5 хвилин на невеликій кількості олії. Окремо смажимо креветки кілька хвилин, потім заливаємо їх вином і кип’ятимо 5 хвилин. Заливаємо їх сметаною або вершками, вимикаємо вогонь, даємо охолонути. Викладаємо на фольгу в попередньо розігріту духовку філе, на нього — креветки, все посипаємо сиром. Закриваємо фольгою.

Скумбрія в духовці запікається протягом 15 хвилин за температури 180 °С.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: