Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Вегетаріанські страви. Піца, плов, та навіть пельмені

Вегетаріанські страви. Піца, плов, та навіть пельмені


Вегетаріанські страви. Піца, плов, та навіть пельмені

Перевага вегетаріанських страв у тому, що вони одночасно дієтичні й у міру ситні, різноманітні. До того ж вони чудово підходять тим, хто постить.

Для приготування таких страв можна використовувати овочі, фрукти, зелень, крупи (гречку, рис, пшоно), бобові (горох, квасолю, усі сорти сочевиці), макаронні вироби (якщо не заборонені яйця), сири (якщо не заборонені молочні продукти), горіхи, сухофрукти, спеції, гриби.



Цього переліку цілком достатньо, щоби приготувати будь-які страви – від різних запіканок і піц до пельменів і спагеті.

Вегетаріанська піца

Інгредієнти:
10 ст. л. борошна з вершком,
125 мл води,
1 ст. л. крохмалю,
1/2 ч. л. солі,
3 ст. л. оливкової олії.

Для начинки:
1 цибулина,
півбанки зелених оливок,
2 маленькі солодкі перці,
4 маленькі помідори,
250 г сиру,
базилік, орегано, майоран, перець, паприка.
Для соусу:
2 помідори,
1 зубок часнику, сіль,
чорний мелений перець.

Приготування:

Змішайте борошно із сіллю й крохмалем, влийте воду, 2 ст. л. оливкової олії, перемішайте, замісіть однорідне тісто, залишіть на годину.
Для приготування соусу подрібніть у блендері помідори, часник, сіль і перець. Наріжте овочі скибочками, натріть сир, присмажте цибулину, нарізану півкільцями.

Розігрійте духовку. Змастіть деко олією, викладіть тісто, розтягніть руками. Змастіть тісто олією, потім соусом, посипте паприкою, викладіть на тісто цибулю, перець, помідори, оливки, зверху посипте сиром і травами. Покладіть на 15-20 хвилин у духовку.


Вегетаріанський плов

Інгредієнти:
2 скл. рису,
півсклянки нуту,
3 морквини,
2 цибулини,
5 зубків часнику,
1 скл. олії,
1 скл. соєвого м’яса,
1 ст. л. барбарису,
1 ч. л. зіри,
1 ч. л. червоного меленого перцю,
2,5 ч. л. солі.

Приготування:

Замочіть нут у теплій воді за кілька годин до приготування плову. Промийте рис холодною водою кілька разів. Моркву наріжте тонкою соломкою, цибулю – півкільцями.

Налийте в казан олію, розігрійте, додайте моркву, обсмажте до світло-коричневого кольору, додайте цибулю, посоліть, перемішайте, обсмажуйте до золотистого кольору. Додайте зіру, барбариси, червоний перець, нут, сухе соєве м’ясо, перемішайте.

Викладіть зверху рис, застроміть часник, додайте ще 1,5 ч. л. солі, обережно влийте окріп – так, щоб вода покрила рис на палець вище. Закрийте покришку, зменшіть вогонь до маленького, вимкніть через 40-50 хвилин, дістаньте часник, обережно перемішайте.


Вегетаріанські пельмені

Інгредієнти:
Для тіста:
1 яйце,
150 мл води,
2 скл борошна.
Для фаршу:
400 г сушених грибів,
150 г сиру,
олія,
сіль,
чорний перець горошком,
3-4 лаврові листи,
зелень,
вершкове масло,
сметана.

Приготування:

Висипте борошно гіркою, у центрі зробіть заглиблення, розбийте в нього яйце, влийте воду, додайте трохи солі, замісіть тісто.

Гриби замочіть, потім зваріть і наріжте шматочками, обсмажте в олії, пропустіть гриби через м’ясорубку, додайте тертий сир.

Розкачайте тісто в тонкий шар, виріжте кружальця, викладіть на них начинку, защипніть краї. Доведіть воду до кипіння, додайте лавровий лист, перець горошком, зваріть у бульйоні пельмені, подайте з маслом, сметаною й зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: