Українська кухня. Готуємо полтавський борщ із галушками
07 квітень 2021 13:31
1 465
0
Українські страви пізнають в усьому світі - навряд чи ви знайдете іноземця, котрий якщо й не пробував, то хоча б чув про український борщ. Борщ - це, напевно, єдина страва, смак якої, навіть при готуванні за тим самим рецептом, у різних господарок буде зовсім різним! Борщ може бути й кислим, і солодким, і солоним, і прісним, але він завжди знайде свого шанувальника. А ще 12 цікавих фактів про український борщ ви можете дізнатися тут. Полтавський борщ з галушками Інгредієнти: 1 курка або качка (близько 1 кг), 2 середні буряки, 2 ст. ложки масла, 4–5 ст. ложок томатної пасти, 1 ч. ложка оцту, 1 велика цибулина, 1 невелика морквина, 3–4 картоплини, 500 г капусти, 3 лаврові листки, 5–6 горошин чорного перцю, 4–5 зубців часнику, 0,5 скл. сметани, 2 ст. ложки посіченої петрушки, сіль, мелений чорний перець. Для галушок: 2 ст. ложки гречаного борошна, 1 ст. ложка гарячої води, сіль, мелений чорний перець, 1 яйце. Приготування: Птицю промити, залити холодною водою і варити до готовності, знімаючи піну. Вийняти з бульйону, трохи охолодити і нарізати шматочками. Буряк нарізати тонкою соломкою, посолити і поперчити. На сковороді розігріти половину масла, викласти буряк, влити трохи бульйону і тушкувати до м’якості 45–50 хв, підливаючи води або бульйону. Насамкінець додати томатну пасту й оцет, прогріти ще 15–20 хв. Цибулю і моркву нарізати дрібною соломкою. Розігріти на сковороді масло, обсмажити овочі до м’якості. Картоплю порізати, капусту нашаткувати. У бульйон, що кипить, додати картоплю капусту. Через 15 хв – буряк і пасеровані овочі, ще через 5 хв – галушки, лаврові листки і перець. Часник почистити, потовкти і додати в борщ за 10 хв до закінчення варіння. Готуємо галушки: гречане борошно (можна перемолоти у кавомолці гречану крупу), розвести ложкою окропу, посолити, поперчити, вбити яйце. Приготувати тісто, за консистенцією схоже на густу сметану. Набирати столовою ложкою, та опускати у підсолену воду. Варити до готовності. У кожну тарілку покласти шматок курки, галушки, ложку сметани і додати зелень. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|