Пісні страви. Готуємо рибні котлети та тефтелі
05 квітень 2021 14:25
5 606
0
Рибні котлети – дуже смачна, ніжна та апетитна страва. Такі котлетки можна не лише смажити, але й також готувати у пароварці, мультиварці, в духовці та на грилі. Використовувати для них можна абсолютно будь-яку рибу – навіть із недорогих сортів вийдуть ароматні й соковиті котлети. Пісні котлети з риби «Апетитні» Інгредієнти: півкіло філе білої морської риби; 350 г. батона без кірки; зубчик часнику; рослинна олія; сіль, перець; зелень. Приготування: Хліб слід з вечора злегка підсушити, залишивши його на тарілці не прикритим, а перед самим 250 г. батона приготуванням подрібнити в крихту. Решту хліба замочуємо в невеликій кількості води. Рибне філе прокручуємо в м’ясорубці або дрібно нарізаємо. Змішуємо в мисці фарш, набряклий хліб, подрібнену зелень і спеції. Формуємо з ретельно розмішаного рибного фаршу невеликі котлетки, періодично змочуючи руки у прохолодній воді, щоб фарш не прилипав до них. Обвалюємо кожну пісну котлету з риби в хлібній крихті. Обсмажуємо котлети на олії до рум’янцю з кожного боку за п’ять хвилин. Викладаємо готові рибні вироби на деко, запікаємо в прогрітій духовці десять хвилин, прикривши деко фольгою або, якщо є, кришкою. За бажання котлетки можна не обсмажувати, а приготувати на пару, тільки в цьому випадку панірувати у хлібній крихті їх не потрібно. Пісні котлети з рибної консерви та картоплі У піст яйця їсти заборонено, тож замість них використовуємо крохмаль, як зв’язуючий компонент. У звичайні дні, ви можете приготувати рибні котлети по цьому рецепту, додавши у фарш яйця. Інгредієнти: банка консервованої риби в маслі; три картоплини; одна морквина; сіль, перець; дві ложки крохмалю; дві ложки манної крупи. Приготування: Картоплю і моркву відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Крохмаль розвести в невеликій кількості води. Виймаємо рибу з банки в миску, туди ж зливаємо масло, в якому перебувала риба, розминаємо виделкою. Додаємо до риби манку, розмішуємо, відкладаємо миску вбік, даємо маннії крупі час трохи розбухнути. Змішуємо терті овочі з рибою, манкою, крохмалем, сіллю та спеціями. Формуємо з отриманого фаршу невеликі котлети. Обсмажуємо пісні котлети з риби з кожного боку по 3-5 хвилин. Не перетримуйте котлети на сковороді – всі інгредієнти готові і їм слід лише розігрітися і придбати апетитну скоринку. Рибні тефтелі з рисом і сочевицею в томатному соусі Інгредієнти: 300 г. риби; 130 г. рису; 100 г. зеленої сочевиці; цибулина, морква; спеції; сіль; 50 г. томатної пасти; ложка цукру; рослинна олія; дві ложки борошна. Приготування: Відокремлюємо рибне філе від шкіри та кісток, ріжемо на дрібні шматочки. Сочевицю промиваємо та відварюємо протягом п’ятнадцяти хвилин на слабкому вогні у 200 мл. води. Рис також миємо й відварюємо до готовності окремо від сочевиці. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на олії до золотого відтінку. Готову сочевицю подрібнюємо в блендері. Змішуємо фарш із сочевичним пюре, рисом, піджаркою, сіллю та спеціями. Обсмажуємо кожну тефтелю на сковороді в розігрітій олії до готовності. В іншій сковороді змішуємо томатну пасту, трохи солі, борошно та цукор, тушкуємо п’ять хвилин, після чого заливаємо ароматною підливкою тефтелі. Тушкуємо все разом ще п’ять хвилин. Подаємо з будь-яким традиційним гарніром або зі свіжими овочами та зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|