Грузинська кухня. Як приготувати смачні хінкалі
02 квітень 2021 17:00
1 280
0
Хінкалі – справжня кулінарна візитівка Грузії. Походження цієї страви пов’язують із багатьма легендами. За найпопулярнішою хінкалі вперше було приготовано у Грузії під час битви з персами у горах. Не всі поранені солдати мали змогу повноцінно харчуватися у зв’язку із отриманими травмами. Тоді кухарі придумали нову страву, яка була б легка для споживання та мала цілющі властивості. Так і з’явилися хінкалі, які готували з м’яса баранів, спійманих у горах, а також цибулі, часнику та борошна. Серед усіх інгредієнтів особливу роль має бульйон, адже з додаванням часнику та цибулі він має антисептичний ефект. М’ясо обов’язково рубали на дрібні шматки, змішували із цибулею та часником, а потім відварювали разом у великій каструлі на багатті. Зробити смачні хінкалі на домашній кухні легко і досить швидко. Але є кілька секретів у приготуванні. Тісто для хінкалі має бути щільним і еластичним, щоб уникнути витікання соку, тому при вивченні складу продукту перевірте, щоб хінкалі були зроблені тільки з борошна вищого сорту і без додавання в тісто яєць. Інгредієнти: Яловичина - 1 кг. Пшеничне борошно 1 кг. Цибуля ріпчаста - 4-5 шт. Часник - 3-4 зубчики. Перець чорний мелений - за смаком. Червоний мелений перець - за смаком. Кінза - 1 пучок. Вода - 300-350 мл. Сіль - 2 ч. л. Приготування: Готуємо тісто. У чаші міксера замішуємо борошно, воду і сіль. Приготоване тісто має бути вологим, як на пісочне печиво. Тепер перекладаємо в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Фарш краще приготувати самостійно. М'ясо, зубчики часнику, цибулю і зелень перемелюємо у м'ясорубці. Саме ріпчаста цибуля додасть фаршу соковитості і в готових хінкалі буде багато бульйону. Тепер у фарш додаємо дрібно порізану кінзу, сіль, червоний і чорний перець. Якщо фарш сухий, необхідно додати води. Вимішуємо до однорідності і відправляємо в холодильник. Тісто виймаємо з холодильника і місимо близько 5 хвилин (борошно додавати не треба). Тісто має вийти пружним. Формуємо з нього ковбаску і нарізуємо шматочки. Тепер розгортаємо кожен шматочок (на стіл можна підсипати трохи борошна). Має вийти тонкий кружок (2 мм). Готовий кружок розкладаємо на блюдці і додаємо ложку фаршу. Загортаємо тісто, формуючи складочки. Скріплюємо кінчики, щоб хінкалі не розпалися. Тепер відправляємо мішечки в каструлю з киплячою водою, притримуючи за хвостик. Варити потрібно п'ять хвилин (після того, як хінкалі спливли). Готові хінкалі можна посипати (за бажанням) чорним перцем і подавати на стіл. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|