Готуємо котлети по-київськи. Класичні, зі свинини та з "мексиканським забарвленням"
01 квітень 2021 21:00
6 622
0
Відрізнити котлети по-київськи від традиційних досить просто. Вони готуються з відбитого філе, а не з фаршу. Цю популярну ресторанну страву не часто готують вдома, але ми підібрали рецепти котлет по-київськи, які ви з легкістю зможете приготувати для своєї сім'ї. Класична котлета по-київськи У такому варіанті завжди повинна бути маленька куряча кісточка, на яку зазвичай надягають папільйотку, щоб не обпекти руки. Інгредієнти: вершкове масло – 140 г; петрушка – 20 г; курка – 1,2 кг; яйця – 2 шт.; сіль – 1/2 ч. л.; молоко – 100 мл; пшеничне борошно – 60 г; рослинна олія – 300 мл; панірувальні сухарі – 140 г; Приготування: Розділіть курку таким чином, щоб отримати дві грудки. Збоку обов'язково повинна бути плечова кістка на ніжці. Зробіть надріз на внутрішній стороні філе від середини вздовж в обидві сторони. Акуратно відбийте половинки молотком. Наріжте петрушку і змішайте її з маслом та сіллю. Розділіть суміш на дві частини і надайте їм зручну форму для начинки філе. Покладіть в морозилку на 5 хвилин. Після чого начиніть підготовлене м'ясо та щільно загорніть його. Потім знову приберіть в морозилку на 5 хвилин. Збийте яйця з молоком. Обваляйте котлети в борошні, потім в яєчно-молочної суміші, а потім в паніровці. Після чого знову обваляйте в яєчно-молочної суміші і паніровці. Підсмажте котлети в попередньо розігрітій фритюрниці до 200 °C (приблизно 5 хвилин). Потім доведіть до готовності в розігрітій до 200 °C духовці (приблизно 10 хвилин). Котлета "по-київськи" зі свинини Інгредієнти: свиняча вирізка – 400 г; вершкове масло – 100 г; подрібнений часник – 2 зуб.; яйця – 2 шт.; петрушка і кріп – за смаком; сіль і перець – за смаком; Приготування: Приготуйте начинку: ретельно перемішайте розм'якшене вершкове масло, дрібно порізані петрушку та кріп, подрібнений часник і дрібку солі. Викладіть масло на харчову плівку, сформуйте ковбаски і відправте в морозильник. Свинячу вирізку наріжте пластами і акуратно відбийте молотком. Посоліть і поперчіть його. Змішайте яйця зі спеціями. Поріжте начинку для котлет на шматочки, викладіть на м'ясо і скрутіть в щільні рулети. Спочатку обваляйте котлети в борошні, вмочіть в яєчну суміш, а потім – в панірувальних сухарях, змішаних з прянощами для м'яса. Повторіть процес два або три рази, після чого обсмажте котлети в маслі. За бажанням можете дати запектися в духовці або подавати відразу. Котлета по-київськи з "мексиканським забарвленням" Інгредієнти: вершкове масло – 5 ст. л.; тертий твердий сир – 3 ст. л.; сушена цибуля – 2 ч. л.; сіль – 1/2 ч. л.; сирні крекери – 1 ст.; приправа «Тако» – 1/2 ч.л.; куряча грудка – 6 шт. консервований перець чилі – за смаком; Приготування: Приготуйте начинку: ретельно перемішайте вершкове масло, сир, консервований перець чилі, сушену цибулю і сіль. Скачайте в кульки і відправте в холодильнику. Для панірування вам знадобляться крекери і приправа «Тако», яку найчастіше люблять використовувати в Латинській Америці. Таку приправу можна приготувати самостійно. До складу входять чилі, паприка, кмин, орегано, кайенский перець, часник, базилік і сушена цибуля. Акуратно відбийте шість курячих грудок. На кожен зі шматочків покладіть заздалегідь заготовлену начинку. Згорніть в рулетик, обмокніть в розтопленому маслі і обваляйте в паніровці. Закріпіть котлети зубочистками, покладіть в посуд для випікання і відправте на високу потужність в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Після чого приберіть зубочистки і можна подавати. До нього можна приготувати будь-який соус, наприклад, грибний, молочний або томатний, який тільки підкреслить смак цієї вишуканої страви. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|