Пісні страви. 3 рецепти приготування риби, які вам обов’язково сподобаються
01 квітень 2021 16:30
1 734
0
Багато дієтологів стверджують, що вживати рибу більш корисно, ніж м’ясо. Піст цьому сприяє. Риба цінна насамперед білками, вміст яких в її тканинах становить 18 відсотків. У білку риби є чимало амінокислот (незамінних тому, що вони не синтезуються самим організмом). Крім того, в рибі міститься велика кількість необхідних для людини мінералів і вітамінів. Сувлакі з білої риби Інгредієнти: 500 г жирної білої риби, 4 ст. л. оливкової олії, 1 зубчик часнику, гілочка розмарину, великий стручок червоного солодкого перцю, 1 лимон, лаврове листя, 2 ст. л. лимонного соку, морська сіль, мелений чорний перець за смаком. Приготування: Філе риби промийте, обсушіть і наріжте кубиками зі сторонами 2,5-3 см. Часник подрібніть. Дрібно наріжте листочки розмарину. Змішайте оливкову олію, часник, лимонний сік, сіль і перець. Замочіть у холодній воді дерев’яні шампури. Перець розріжте вздовж, видаліть насіння і наріжте половинки на квадрати зі стороною 2,5 см Лимон розріжте уздовж і наріжте на шматочки. Покладіть рибу в скляний посуд, залийте маринадом, перемішайте і залиште на 20 хвилин. Нанизуйте на шампури, чергуючи, рибу, лимон, червоний перець і лаврове листя. Застеліть деко пергаментом, покладіть зверху шашлички, збризніть оливковим маслом і покладіть у розігріту до 220 °С духовку на 15 хвилин. Подавайте на стіл у гарячому вигляді. Рибне філе у сухарях та горіхах Інгредієнти: 500 г будь-якої мороженої білої риби (хек, пангасіус, судак), 100 г мелених білих сухарів, борошно для панірування, рафінована олія, сіль, мелений білий перець, 50 г тертих на дрібній тертці волоських горіхів. Приготування: Рибу розморозьте, почистіть, помийте та розробіть на філе – відріжте плавці, хвости, виріжте хребці та акуратно вийміть кісточки. Філе розріжте на порційні шматочки приблизно однакової форми (прямокутники, трикутники, ромби). Покладіть шматочки філе у поліетиленовий пакет, посоліть, поперчіть, посипте борошном. Добре потрусіть пакет, щоб шматочки риби рівномірно вкрилися шаром борошна. Візьміть дві глибокі тарілки. В одну налийте спеціально приготовану суміш, завдяки якій сухарі мають приклеїтись до шматочків риби. (Яйця можна замінити на суміш: залийте 150 г окропу 1 повну столову ложку крохмалю, або 1-2 столові ложки вівсянки швидкого приготування або 2 столові ложки насіння льону. Почекайте і процідіть). У другу тарілку насипте і перемішайте з тертими горіхами сухарі або тертий батон. Занурюйте посолені-поперчені й обкачані у борошні шматочки рибного філе спочатку в клейку суміш, а потім у сухарі. Смажте у добре розігрітій олії на середньому вогні з усіх боків до утворення рум’яної скоринки. Сковорідку кришкою не накривайте. Викладіть готові шматочки філе на серветку, щоб увібрала зайвий жир. Минтай у томатному соусі Інгредієнти: 600-700 г філе минтая, 2 ст. л. олії, 2-3 ст. л. борошна, 1,5 скл томатного соусу, чорний перець, сіль, зелень. Приготування: Філе риби наріжте на порційні шматочки, посипте сіллю і перцем, обкачайте в борошні і обсмажте на сковорідці з двох сторін. Смажену рибу охолодіть і укладіть у салатник. Потім залийте томатним соусом і витримайте в холодильнику 3-4 години. На стіл подавайте, посипавши зеленню. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|