Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Боремося з весняним авітамінозом. 5 рецептів салатів з редискою

Боремося з весняним авітамінозом. 5 рецептів салатів з редискою


Боремося з весняним авітамінозом. 5 рецептів салатів з редискою

Чи знаєте ви, що у редисці міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. А також вона є джерелом клітковини, необхідна для хорошого травлення.

Крім того, в ній дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за вагою.



Пропонуємо вашій увазі 5 рецептів смачних салатів з редискою на будь-який смак.


Салат з редискою і кукурудзою

Інгредієнти:
Редис,
свіжі огірки,
консервована кукурудза,
листяний салат,
кріп,
сметана.

Приготуання:

Редис і огірки нарізати тонкими пластинками. Огірки можна почистити від шкірочки. Cалат порвати руками. Додати кукурудзу і дрібно нарізаний кріп. Посолити й заправити сметаною.


Салат з редиски й огірків з морквою

Інгредієнти:
Редис - 250 г,
огірки свіжі - 3 шт.,
морква (невелика) - 1 шт.,
цибуля зелена,
петрушка - по 1 пучку,
сметана - 200 г,
сіль.

Приготуання:

Овочі вимити, редиску почистити від хвостиків, моркву почистити. Усі інгредієнти нарізати, заправити сметаною, посолити за смаком.


Салат з редисом, помідорами і фетою

Інгредієнти:
Помідори - 250 г,
редис - 150 г,
цибуля ріпчаста - 1 шт.,
сир фета - 200 г,
салат - 1 пучок,
сіль - 5 г,
перець чорний мелений - 5 г,
олія рослинна - 30 мл.

Приготуання:

Цибулю нарізати соломкою. Помідори нарізати невеликими шматочками. Редис нарізати тонкими скибочками. Фету нарізати кубиками. Зелений салат порвати руками. Змішати салат, цибулю, помідори, редис, фету. Трохи посолити, поперчити. Заправити олією.


Салат із сиром, редискою й огірками

Інгредієнти:
2 сорти сиру по 150 г,
1 пучок редиски (10-12 штук),
1 середній свіжий огірок,
3 середніх огірки (краще маринованих),
1 пучок зеленої цибулі з головками (приблизно 5 шт.),
0,5 пучка кропу,
2 ч. л. гірчиці,
1 ст. л. лимонного соку,
1 ст. л. виноградного оцту (можна яблучного),
3 ст. л. соняшникової олії,
1 ст. л. кислої сметани (за бажанням),
сіль - за смаком.

Приготуання:

Сир натерти на великій тертці. Редиску й огірок нарізати соломкою. Консервований огірок нарізати кубиками. Кріп і цибулю подрібнити. Для готування салатного заправлення з'єднати гірчицю, оцет, лимонний сік. Додати до них рослинну олію та сметану, перемішати. Компоненти салату посолити за смаком, полити заправленням і все перемішати.


Салат з редиски і яєць

Інгредієнти:
1 пучок редису,
4 яйця,
1 цибулина,
4 ст. ложки сметани,
зелень кропу та петрушки,
сіль,
перець чорний мелений.

Приготуання:

Молоду редиску помити, нарізати кружечками і скласти в глибокий посуд. Цибулю ріпчасту теж потрібно нарізати півкільцями і з'єднати з редисом. Зварити яйця в круту, нарізати кружечками (можна й кубиками). Підготовлені продукти укласти в салатник, чергуючи кружечки редису, цибулю і яйця, заправити сіллю, перцем, полити сметаною, посипати дрібно рубаною зеленню.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: