І в піст, і на свято. Ароматні рибні котлети в томатному соусі з базиліком
29 березень 2021 20:30
1 943
0
Із риби можна приготувати багато страв – і до святкового столу, і в будні під час посту. Риба містить багато корисних для організму людини речовин, тому фахівці радять вживати її щонайменше раз на тиждень. Рибні котлети в томатному соусі з базиліком Інгредієнти: 1 кг рибного фаршу, 1 скл сухарів, 2 цибулини, 2 зубки часнику, 4-5 гілочок петрушки і базиліку, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець за смаком. Для соусу: 4 зубки часнику, 1 стебло цибулі-порею, 4-5 помідорів, базилік за смаком, 2 ст. л. цукру, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець за смаком. Приготування: Дрібно наріжте цибулю і часник, поріжте зелень. У великій мисці добре перемішайте рибний фарш, цибулю, зелень, сухарі, часник, сіль і перець. Залиште за кімнатної температури на 40 хв. Для соусу почистіть і поріжте часник. Цибулю-порей наріжте тонкими півкільцями, часник – скибочками. Помідори покладіть в миску і залийте окропом на 2 хв., потім злийте гарячу воду і обдайте помідори холодною водою. Зніміть із помідорів шкірку і подрібніть у блендері. Листя базиліку тонко поріжте. На малому вогні у великому сотейнику розігрійте олію, обсмажте цибулю-порей і часник 5 хв. Додайте помідори, сіль, цукор, перець. Тушкуйте соус 10 хв. Якщо соус вийде дуже густим, додайте трохи гарячої води. Додайте базилік і вимкніть вогонь. Змочуючи руки холодною водою, сформуйте з фаршу круглі котлети розміром трохи більше волоського горіха. Розігрійте в широкій сковорідці трохи олії і обсмажте котлети. Потім перекладіть їх у сотейник із соусом і тушкуйте на малому вогні 5-7 хв. Подавайте з білим рисом, кускусом або дрібною пастою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|