Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » І в піст, і на свято. Ароматні рибні котлети в томатному соусі з базиліком

І в піст, і на свято. Ароматні рибні котлети в томатному соусі з базиліком


І в піст, і на свято. Ароматні рибні котлети в томатному соусі з базиліком

Із риби можна приготувати багато страв – і до святкового столу, і в будні під час посту.

Риба містить багато корисних для організму людини речовин, тому фахівці радять вживати її щонайменше раз на тиждень.



Рибні котлети в томатному соусі з базиліком

Інгредієнти:
1 кг рибного фаршу,
1 скл сухарів,
2 цибулини,
2 зубки часнику,
4-5 гілочок петрушки і базиліку,
оливкова олія,
сіль, мелений чорний перець за смаком.
Для соусу:
4 зубки часнику,
1 стебло цибулі-порею,
4-5 помідорів,
базилік за смаком,
2 ст. л. цукру,
оливкова олія,
сіль, мелений чорний перець за смаком.

Приготування:

Дрібно наріжте цибулю і часник, поріжте зелень. У великій мисці добре перемішайте рибний фарш, цибулю, зелень, сухарі, часник, сіль і перець. Залиште за кімнатної температури на 40 хв. Для соусу почистіть і поріжте часник. Цибулю-порей наріжте тонкими півкільцями, часник – скибочками.

Помідори покладіть в миску і залийте окропом на 2 хв., потім злийте гарячу воду і обдайте помідори холодною водою. Зніміть із помідорів шкірку і подрібніть у блендері. Листя базиліку тонко поріжте.

На малому вогні у великому сотейнику розігрійте олію, обсмажте цибулю-порей і часник 5 хв. Додайте помідори, сіль, цукор, перець. Тушкуйте соус 10 хв. Якщо соус вийде дуже густим, додайте трохи гарячої води. Додайте базилік і вимкніть вогонь. Змочуючи руки холодною водою, сформуйте з фаршу круглі котлети розміром трохи більше волоського горіха.

Розігрійте в широкій сковорідці трохи олії і обсмажте котлети. Потім перекладіть їх у сотейник із соусом і тушкуйте на малому вогні 5-7 хв.

Подавайте з білим рисом, кускусом або дрібною пастою.  

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: