Готуємо цукерки – із кураги, а зефір – із яблук. 5 рецептів солодощів
29 березень 2021 14:04
983
0
Любите солоденьке і хочете, щоб було смачне та без хімії? Тоді наші рецепти для вас! Сочевичні або желейні цукерки, арахісова халва з кунжутом і найсмачніший грильяж – готуються легко, смакують усім і корисніші за магазинні солодощі. Готуйте смачні ласощі до чаю або кави! Сочевичні цукерки Інгредієнти: 250 г сочевиці, 70 г кураги, 50 г фініків без кісточки, 40 г волоських горіхів, 4 ст. л. рідкого меду, 1 ст. л. соку лимона, 2 cт. л. какао, кунжут для обкачування. Приготування: Сочевицю залийте водою й залишіть на 4 год. Потім зваріть до готовності, воду злийте. Курагу й фініки замочіть у гарячій воді на 10 хв., наріжте. Горіхи підрум’яньте на сухій сковорідці. Сочевицю, какао, курагу, фініки, мед, сік лимона й горіхи з’єднайте й подрібніть у блендері. Покладіть у холодильник на годину. Потім сформуйте цукерки й обкачайте їх у кунжуті. Желейні цукерки Інгредієнти: 1 упаковка (90 г) фруктового желе, 30 г желатину, 1/2 ч. л. лимонної кислоти, 2 ст. л. цукру, 150 г води, крохмаль. Приготування: З’єднайте желе, желатин, лимонну кислоту й цукор. Додайте воду й варіть, помішуючи, на водяній бані, доки желатин повністю не розчиниться. Дайте суміші трохи охолонути. Вилийте отриману суміш у змочені водою силіконові форми для льоду або кексів. Покладіть у холодильник на 3 год. Трохи пересипте цукерки крохмалем, щоб не злипалися. Горіховий грильяж Інгредієнти: 2 скл горіхів (грецьких або арахісу), 1,5 скл цукру, 1/4 скл води, 1-2 ч. л. вершкового масла. Приготування: Горіхи добре подрібніть. У глибокій каструлі з’єднайте воду цукру, добре перемішайте. Нагрівайте на малому вогні, доки рідина не почне карамелізуватися. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, горіхи й добре перемішайте. Гарячу суміш викладіть на змащений маслом папір для випікання, розкачайте. Наріжте квадратиками. Залишіть на 2-3 год. Яблучний зефір Інгредієнти: 1 кг яблук, 200-300 мл води, 400 г цукру, 3 білка. Для прикрашання: збиті вершки, листя м’яти. Приготування: Яблука вимийте, почистіть від шкірки, розріжте навпіл і виберіть серцевину з насінням. Наріжте яблука невеликими шматочками, викладіть у товстостінну каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння й варіть на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли яблучна суміш стане м’якою, зніміть її з вогню й протріть через дрібне сито дерев’яною ложкою. Пюре остудіть. Готове пюре повинно бути за консистенцією, як густа сметана. Білки ретельно збийте, додайте цукор, остуджене яблучне пюре, ще раз збийте все разом у пишну піну. Збиту суміш розкладіть у невисокі паперові скл або формочки з пергаментного паперу й покладіть у попередньо розігріту до 150 °С духовку. Запікайте 15-20 хв. Коли зефір «зміцніє», вийміть його з духовки, остудіть. Формочки з остудженим зефіром занурте на 3 сек. у гарячу воду й переверніть зефір на тарілку. Перед подаванням на стіл прикрасьте збитими вершками й листям м’яти. Порада. У суміш можна додати горіхи, цедру лимона або апельсина, родзинки і цукати. Яблучний зефір можна полити варенням. Подавати на стіл із холодним молоком або компотом. Домашні цукерки з кураги Інгредієнти: На 8 порцій: 100 г очищених волоських горіхів, 180 г білого шоколаду, 60 мл вершків, 30 г вершкового масла, 1 пакетик ванільного цукру, 400 г кураги, 50 г темного шоколаду. Приготування: Для крему горіхи подрібніть, білий шоколад поламайте шматочками. Вершки нагрійте на водяній бані, додайте білий шоколад, масло, ванільний цукор і, помішуючи, доведіть до кипіння. Остудіть суміш, додайте горіхи й збийте міксером. Курагу варіть 2 хв., потім відкиньте на сито й обсушіть. За допомогою кондитерського мішечка приготовленим кремом наповніть курагу. Покладіть у холодильник на 15 хв. Темний шоколад розтопіть на водяній бані. За допомогою кондитерського шприца намалюйте на куразі шоколадні смужки. Готовий десерт покладіть у холод на 15 хв. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|