Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Єврейська кухня. Як приготувати смачний форшмак

Єврейська кухня. Як приготувати смачний форшмак


Єврейська кухня. Як приготувати смачний форшмак

Форшмак у перекладі з німецької (Vorschmack) – означає «закуска». Страва стала дуже популярною серед євреїв і перетворилася на національну.

Якщо у Швеції та Пруссії форшмак подавали на стіл гарячим, то у єврейській кухні закуску перетворили на холодну.



Ніжна й м'яка текстура форшмака, дозволяє легко нанести його на хліб або подати, надаючи будь-яку форму.


Форшмак

Інгредієнти:
Філе оселедця - 1 шт.
Батон - 2 скибочки.
Яйця - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Зеленое яблоко - 1 шт.
Молоко - 0,5 ст.
Вершкове масло - 100 г.
Оливкова олія - 1-2 ст. л.
Лимон - 1 шт.
Сіль за смаком.
Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Готуємо інгредієнти. З скибочок батона зрізаємо скоринки і замочуємо в молоці. Даємо постояти. Відварені яйця очищаємо і розрізаємо на половинки.

Кисле яблуко (краще використовувати зелене) необхідно очистити від шкірки і серцевини. Нарізаємо четвертинками.

Далі з цибулини прибираємо шкірку, розрізаємо на частини. Ріпчаста цибуля доповнить оселедець і додасть форшмаку особливий аромат.

Філе оселедця розрізаємо на зручні шматочки. Якщо ви придбали цілу оселедець, вам необхідно видалити все зайве, включаючи кісточки.

Коли всі інгредієнти підготовлені, їх необхідно по черзі пропустити через м'ясорубку. Деякі господині люблять використовувати блендер. Перемішуємо.

Тепер слід додати ложку оливкової олії і розм'якшене вершкове масло. Всі інгредієнти вимішуємо в однорідну масу.


Форшмак без яблука

Інгредієнти:
крупний оселедець,
цибулина,
2-3 скибочки черствого батона,
200-250 г вершкового масла,
1-2 ст. л. оцту,
дрібка соди,
50 мл олії.

Приготування

Оселедець почистіть, виберіть кістки. Цибулю почистіть. Із батона зріжте скоринку. Наріжте батон кубиками, скропіть оцтом. Пропустіть двічі через м’ясорубку філе оселедця, цибулю і шматочки батона.

Змішайте м’яке вершкове масло з оселедцевим фаршем.

Дерев’яною ложкою ретельно перемішайте суміш. Влийте трохи олії і збийте ложкою. Продовжуючи збивати, поступово влийте решту олії. Додайте соду і ще трохи збийте. Суміш повинна стати світлішою і однорідною.

Готовий форшмак намащуйте на білий або чорний хліб. Зберігайте форшмак у холодильнику.


Форшмак з волоськими горіхами

Інгредієнти:

100 г філе оселедця (половина рибки);
100 г волоських горіхів;
50 г зеленого яблука (половина плоду середнього розміру);
30 г вершкового масла;
20 г ріпчастої цибулі (половина невеликої цибулини);
1 яйце.

Приготування:

Чистимо оселедець, відокремлюємо філе і вибираємо дрібні кісточки. Відварюємо яйце, чистимо цибулю, підсмажуємо горіхи. Масло варто заздалегідь дістати з холодильника.

Рибу, горіхи, цибулю подрібнюємо за допомогою ножа. Яблуко і яйце натираємо на дрібній тертушці. Висипаємо все в миску, додаємо масло і добре перемішуємо.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: