Пісні страви. Фаршировані печериці, тушкована квасоля та каша з яблуками у духовці
25 березень 2021 12:13
2 850
0
Щоби піст не був тягарем для організму, їжа повинна бути простою, але різноманітною. Не зловживають: прянощами, сіллю, цукром і смаженими стравами. Не можна їсти також: шоколад, фастфуд, жирні солодощі і випічку. У несуворі пісні дні дозволяється вживати рибу і морепродукти. Будь-які страви краще готувати на водяній бані або грилі. Основу раціону повинні складати овочі та фрукти, злаки (будь-які каші без додавання вершкового масла). Збагатити раціон можна рослинним білком, який є в: баклажанах, арахісі, сочевиці, сої та інших бобових. banner_native Печериці, фаршировані волоськими горіхами Інгредієнти: 10-12 великих печериць, 1 цибулина, 0,5 скл. ядер волоських горіхів, сіль, перець, майонез (пісний) до смаку, олія (соняшникова чи оливкова) для смаження. Приготування: Печериці необхідно помити, відрізати ніжки і дрібно їх посікти. Цибулю дрібно порізати і підсмажити на пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно посічені ніжки печериць і смажити до готовності. Волоські горіхи посікти ножем або змолоти у блендері. Змішати підсмажені ніжки печериць та цибулю з горіхами. Нафарширувати цією сумішшю шапочки грибів. Викласти грибочки на змащене олією деко, на кожну шапочку покласти по 0,5 ч. ложки майонезу. Розігріти духовку до 180 градусів, покласти грибочки і запікати 15-20 хв. до золотистого кольору. Подавати фаршировані печериці теплими або холодними, посипавши дрібно посіченою свіжою зеленню. Вівсяна каша з яблуками в духовці Інгредієнти: 160 мл яблучного соку, 1,5 скл. вівсянки, 1 велике яблуко, 2 ст. л. меду, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. кориці, мускатний горіх за смаком, сіль за смаком. Приготування: У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом. Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити. Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш. У розігріту духовку покласти кашу і запікати близько 25 хвилин за температури 180 °С. Тушкована квасоля в томатному соусі Інгредієнти: 250 г квасолі, 400 мл консервованих помідорів без шкірки, 1 цибулина, 2 зубці часнику, пучок зелені, мелений чорний перець, сіль, оливкова олія. Приготування: Квасолю перебрати, промити і залити водою, залишити її на ніч. Наступного дня промити, залити свіжою водою і відварити до готовності. Цибулю почистити, помити і порізати кубиками або тоненькими півкільцями. На сковорідку влити оливкову олію, розігріти і підсмажити цибулю до золотистого кольору. Свіжу зелень помити, просушити і дрібно порізати. Консервовані помідори розім’яти за допомогою виделки і влити в сковорідку до смаженої цибулі, додати подрібнену зелень, посолити, поперчити і перемішати. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до загустіння. Коли соус стане густим, додати варену квасолю, подрібнений або пропущений через прес часник і добре перемішати. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|