Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Пісні страви. Фаршировані печериці, тушкована квасоля та каша з яблуками у духовці

Пісні страви. Фаршировані печериці, тушкована квасоля та каша з яблуками у духовці


Пісні страви. Фаршировані печериці, тушкована квасоля та каша з яблуками у духовці

Щоби піст не був тягарем для організму, їжа повинна бути простою, але різноманітною. Не зловживають: прянощами, сіллю, цукром і смаженими стравами. Не можна їсти також: шоколад, фастфуд, жирні солодощі і випічку. У несуворі пісні дні дозволяється вживати рибу і морепродукти.

Будь-які страви краще готувати на водяній бані або грилі. Основу раціону повинні складати овочі та фрукти, злаки (будь-які каші без додавання вершкового масла). Збагатити раціон можна рослинним білком, який є в: баклажанах, арахісі, сочевиці, сої та інших бобових.

banner_native

Печериці, фаршировані волоськими горіхами
Інгредієнти:
10-12 великих печериць,
1 цибулина,
0,5 скл. ядер волоських горіхів,
сіль, перець, майонез (пісний) до смаку,
олія (соняшникова чи оливкова) для смаження.

Приготування:

Печериці необхідно помити, відрізати ніжки і дрібно їх посікти.

Цибулю дрібно порізати і підсмажити на пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно посічені ніжки печериць і смажити до готовності.

Волоські горіхи посікти ножем або змолоти у блендері.

Змішати підсмажені ніжки печериць та цибулю з горіхами. Нафарширувати цією сумішшю шапочки грибів.

Викласти грибочки на змащене олією деко, на кожну шапочку покласти по 0,5 ч. ложки майонезу. Розігріти духовку до 180 градусів, покласти грибочки і запікати 15-20 хв. до золотистого кольору.

Подавати фаршировані печериці теплими або холодними, посипавши дрібно посіченою свіжою зеленню.


Вівсяна каша з яблуками в духовці

Інгредієнти:
160 мл яблучного соку,
1,5 скл. вівсянки,
1 велике яблуко,
2 ст. л. меду,
1 ст. л. цукру,
1 ч. л. кориці,
мускатний горіх за смаком,
сіль за смаком.

Приготування:

У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом. Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити. Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш. У розігріту духовку покласти кашу і запікати близько 25 хвилин за температури 180 °С.


Тушкована квасоля в томатному соусі

Інгредієнти:
250 г квасолі,
400 мл консервованих помідорів без шкірки,
1 цибулина,
2 зубці часнику,
пучок зелені,
мелений чорний перець,
сіль, оливкова олія.

Приготування:

Квасолю перебрати, промити і залити водою, залишити її на ніч. Наступного дня промити, залити свіжою водою і відварити до готовності.
Цибулю почистити, помити і порізати кубиками або тоненькими півкільцями. На сковорідку влити оливкову олію, розігріти і підсмажити цибулю до золотистого кольору.

Свіжу зелень помити, просушити і дрібно порізати.

Консервовані помідори розім’яти за допомогою виделки і влити в сковорідку до смаженої цибулі, додати подрібнену зелень, посолити, поперчити і перемішати. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до загустіння.

Коли соус стане густим, додати варену квасолю, подрібнений або пропущений через прес часник і добре перемішати.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: