Грузинська кухня. Готуємо курча тапака зі смаженою картоплею
24 березень 2021 13:41
1 834
0
Як швидко приготувати святкову вечерю для родини і друзів? Рекомендуємо спробувати одну з грузинських страв – курча тапака. Золотиста, апетитна скоринка, соковите і ніжне м'ясо, яке просто тане в роті, пікантний соус і хвилюючий аромат зроблять вечерю незабутньою. Інгредієнти: Курча - 1 шт. Часник - 1 головка. Сіль - 1 ч. л. Перець - 1 ч. л. Олія рослинна - 2 ст. л. Картопля - 5-6 шт. Розмарин - 3-4 гілочки. Масло вершкове - 50 г. Приготування: Тушку необхідно помити і обсушити паперовими рушниками або серветками. Тепер розрізаємо грудку вздовж (на 2 половинки) і перевертаємо розрізом донизу. Курча треба трохи відбити, щоб переламати хрящі й кісточки. Накриваємо тушку пакетом і відбиваємо молотком для м'яса. Змішати в мисці олію, сіль, перець і давлений часник, натерти цією сумішшю курку та дати полежати під важким пресом 30 хвилин. У цей час картоплю розрізати на 8 частин кожну, щоб вийшли дольки. Обсмажити картоплю на олії до появи хрусткої скоринки та довести до готовності в духовій шафі. Розмарин нарізати ножем (не дуже дрібно). Готову картоплю висипати в миску, додати вершкове масло, сіль, перець, розмарин та ретельно перемішати. На розігріту сковорідку з товстим дном покласти розгорнуту курку внутрішньою частиною вниз, зверху поставити каструлю і налити в неї воду (для того, щоб вийшов прес). Смажити на слабкому вогні 10-15 хвилин, потім перевернути курку на інший бік і смажити ще 10-15 хвилин. На блюдо викласти готову картоплю з розмарином і поверх неї покласти курку. Сік із курки буде стікати на картоплю, а сама курка буде підтримувати температуру гарніру Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|