Вегетаріанські страви: Три прості рецепти супів, які подають навіть у ресторанах
18 березень 2021 12:14
1 347
0
Смачні, корисні та прості супи, які можна приготувати за 40 хвилин. Вони не потребують особливих продуктів, крім тим’яну, звісно, й стануть прикрасою вашого обіднього столу. Морквяний крем-суп з імбиром Інгредієнти: 1 столова ложка оливкової олії; 1 склянка подрібненої жовтої цибулі; 3 подрібнені зубчики часнику; 2 чашки подрібненої моркви; 1,5 чайної ложки тертого свіжого імбиру; 1 столова ложка яблучного оцту; 3-4 склянки овочевого бульйону; сіль та мелений чорний перець на смак. Приготування: Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та щедру щіпку солі та перцю й готуйте до пом’якшення, періодично помішуючи (близько восьми хвилин). Додайте подрібнені зубчики часнику та моркву до каструлі й готуйте періодично помішуючи ще близько восьми хвилин. Додайте у каструлю імбир, яблучний оцет та 3-4 склянки бульйону (залежить від бажаної консистенції). Доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть, поки морква не стане м’якою (приблизно 30 хвилин). Дайте трохи охолонути й збийте блендером до однорідної консистенції. Подавайте гарячим разом з грінками. Картопляний крем-суп з квасолею Інгредієнти: 3 столові ложки оливкової олії; 1 подрібнена велика біла цибулина; ½ чайна ложка морської солі; 4 подрібнених зубчики часнику; 1 столова ложка білого винного оцту; 4 склянки овочевого бульйону; 1/2 кг картоплі, нарізаної невеликими шматочками; 1,5 склянки вареної білої квасолі, відцідженої та промитої; 1/2 чайна ложка діжонської гірчиці; 1 столова ложка свіжого лимонного соку; 1/4 чайної ложка копченої паприки; свіжомелений чорний перець. Приготування: Нагрійте дві столові ложки оливкової олії у великій каструлі. Додайте цибулю, сіль та кілька щіпок чорного перцю. Тушкуйте від шести до восьми хвилин або поки не розм’якне. Додайте часник, перемішайте й готуйте ще дві хвилини. Вмішайте білий винний оцет та, варіть, помішуючи, 30 секунд, а потім вилийте у каструлю бульйон, викладіть картоплю та білу квасолю. Доведіть до кипіння, зменште вогонь й готуйте 30 хвилин. Дайте супу трохи охолонути, перекладіть половину супу в блендер зі столовою ложкою оливкової олії, гірчицею, лимонним соком та паприкою. Збийте до однорідності та поверніть суп-пюре назад у каструлю. Акуратно розімніть шматочки картоплі та квасолю, яка залишалася цілою в супі. Приправте сіллю та перцем на смак та подавайте. До супу можна додати тертий сир, подрібнену зелену цибулю або грецький йогурт. Французький цибулевий суп з сирними грінками Інгредієнти: 6 столових ложок оливкової олії; 1,5 кг цибулі, розрізаної навпіл та тонко нарізаної скибочками; 3/4 чайної ложки морської солі; 1,5 ложки бальзамічного оцту; 1,5 ложки соєвого соусу; 1,5 ложки свіжого листя тим’яну; 3 зубчики часнику, подрібнені; 3 столові ложки борошна; 1 склянка білого сухого вина; 6 склянок овочевого бульйону; свіжомелений чорний перець. Сирні грінки скибочки багета; будь-який улюблений твердий сир, який добре плавиться; свіжий тим’ян; щіпка пластівців червоного перцю (за бажанням). Приготування: Нагрійте олію у великій каструлі, додати цибулю, сіль та щіпку чорного перцю. Зменште вогонь до мінімуму і готуйте близько 40 хвилин, помішуючи кожні кілька хвилин, або поки цибуля не стане дуже м’якою. Збільште вогонь і готуйте ще 15-20 хвилин, часто помішуючи, до золотистої скоринки. Додайте оцет, соєвий соус, тим’ян та часник й перемішайте. Посипте борошно на цибулю, перемішайте і готуйте ще дві хвилини. Додайте вино і готуйте дві хвилини або до випаровування. Влийте бульйон і тушкуйте на середньому вогні ще 30 хвилин. Розігрійте духовку до 220 градусів. Застеліть деко пергаментним папером. Покладіть на деко скибочки багету, посипані сиром, і випікайте до тих пір, поки хліб не підсмажаться, а сир не розплавиться (8-10 хвилин). Розкладіть суп по тарілках й подавайте разом з сирними грінками, на які зверху можна викласти свіжий тим’ян та щіпку пластівців червоного перцю. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|