Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Вегетаріанські страви: Три прості рецепти супів, які подають навіть у ресторанах

Вегетаріанські страви: Три прості рецепти супів, які подають навіть у ресторанах


Вегетаріанські страви: Три прості рецепти супів, які подають навіть у ресторанах

Смачні, корисні та прості супи, які можна приготувати за 40 хвилин.

Вони не потребують особливих продуктів, крім тим’яну, звісно, й стануть прикрасою вашого обіднього столу.



Морквяний крем-суп з імбиром

Інгредієнти:
1 столова ложка оливкової олії;
1 склянка подрібненої жовтої цибулі;
3 подрібнені зубчики часнику;
2 чашки подрібненої моркви;
1,5 чайної ложки тертого свіжого імбиру;
1 столова ложка яблучного оцту;
3-4 склянки овочевого бульйону;
сіль та мелений чорний перець на смак.

Приготування:

Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю та щедру щіпку солі та перцю й готуйте до пом’якшення, періодично помішуючи (близько восьми хвилин). Додайте подрібнені зубчики часнику та моркву до каструлі й готуйте періодично помішуючи ще близько восьми хвилин.

Додайте у каструлю імбир, яблучний оцет та 3-4 склянки бульйону (залежить від бажаної консистенції). Доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть, поки морква не стане м’якою (приблизно 30 хвилин).

Дайте трохи охолонути й збийте блендером до однорідної консистенції. Подавайте гарячим разом з грінками.


Картопляний крем-суп з квасолею

Інгредієнти:
3 столові ложки оливкової олії;
1 подрібнена велика біла цибулина;
½ чайна ложка морської солі;
4 подрібнених зубчики часнику;
1 столова ложка білого винного оцту;
4 склянки овочевого бульйону;
1/2 кг картоплі, нарізаної невеликими шматочками;
1,5 склянки вареної білої квасолі, відцідженої та промитої;
1/2 чайна ложка діжонської гірчиці;
1 столова ложка свіжого лимонного соку;
1/4 чайної ложка копченої паприки;
свіжомелений чорний перець.

Приготування:

Нагрійте дві столові ложки оливкової олії у великій каструлі. Додайте цибулю, сіль та кілька щіпок чорного перцю. Тушкуйте від шести до восьми хвилин або поки не розм’якне. Додайте часник, перемішайте й готуйте ще дві хвилини.

Вмішайте білий винний оцет та, варіть, помішуючи, 30 секунд, а потім вилийте у каструлю бульйон, викладіть картоплю та білу квасолю. Доведіть до кипіння, зменште вогонь й готуйте 30 хвилин.

Дайте супу трохи охолонути, перекладіть половину супу в блендер зі столовою ложкою оливкової олії, гірчицею, лимонним соком та паприкою. Збийте до однорідності та поверніть суп-пюре назад у каструлю.

Акуратно розімніть шматочки картоплі та квасолю, яка залишалася цілою в супі. Приправте сіллю та перцем на смак та подавайте. До супу можна додати тертий сир, подрібнену зелену цибулю або грецький йогурт.


Французький цибулевий суп з сирними грінками

Інгредієнти:
6 столових ложок оливкової олії;
1,5 кг цибулі, розрізаної навпіл та тонко нарізаної скибочками;
3/4 чайної ложки морської солі;
1,5 ложки бальзамічного оцту;
1,5 ложки соєвого соусу;
1,5 ложки свіжого листя тим’яну;
3 зубчики часнику, подрібнені;
3 столові ложки борошна;
1 склянка білого сухого вина;
6 склянок овочевого бульйону;
свіжомелений чорний перець.

Сирні грінки
скибочки багета;
будь-який улюблений твердий сир, який добре плавиться;
свіжий тим’ян;
щіпка пластівців червоного перцю (за бажанням).

Приготування:

Нагрійте олію у великій каструлі, додати цибулю, сіль та щіпку чорного перцю. Зменште вогонь до мінімуму і готуйте близько 40 хвилин, помішуючи кожні кілька хвилин, або поки цибуля не стане дуже м’якою.

Збільште вогонь і готуйте ще 15-20 хвилин, часто помішуючи, до золотистої скоринки. Додайте оцет, соєвий соус, тим’ян та часник й перемішайте.

Посипте борошно на цибулю, перемішайте і готуйте ще дві хвилини. Додайте вино і готуйте дві хвилини або до випаровування. Влийте бульйон і тушкуйте на середньому вогні ще 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 220 градусів. Застеліть деко пергаментним папером. Покладіть на деко скибочки багету, посипані сиром, і випікайте до тих пір, поки хліб не підсмажаться, а сир не розплавиться (8-10 хвилин).

Розкладіть суп по тарілках й подавайте разом з сирними грінками, на які зверху можна викласти свіжий тим’ян та щіпку пластівців червоного перцю.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: