Морквяне пюре з імбиром та пряник з яблуками. Рецепти пісних страв
17 березень 2021 13:25
882
0
Під час Великого посту дієтологи радять їсти не менше п'яти разів на день. Через те, що пісна їжа некалорійна, важливо, щоб вона надходила в організм регулярно. Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів смачних пісних страв на кожен день. Морквяне пюре з імбиром Інгредієнти: Приблизно 1 кг моркви, 1-2 цибулини, 1-2 зубочки часнику, корінь імбиру (на смак, приблизно 2-5 см). Приготування: Морквину почистити і нарізати кружечками. Цибулю та часник подрібнити у блендері (або нарізати). У каструлю налити трохи олії, злегка обсмажити цибулю, часник і моркву. Можна не обсмажувати, а відразу залити окропом. Варити до готовності. У самому кінці додати здрібнений імбир, посолити, поперчити, можна додати трохи мускатного горіха або інших спецій за смаком. Все подрібнити блендером. Салат рисовий Інгредієнти: 100 г рису, 1 солодкий перець, 1 помідор, 1 морква, 1 маринований огірок, 1 цибулина, олія рослинна, сіль, зелень. Приготування: Рис відварити в підсоленій воді. Овочі нашаткувати, моркву натерти на великій тертці. Усе змішати з охолодженим рисом, посолити, заправити рослинною олією. Перед подачею прикрасити зеленню. Капустяні котлети[/b] [b]Інгредієнти: 500 г капусти, 2 ст. л. манної крупи, 2 ст. л. мелених сухарів, сіль - за смаком, 3 ст. л. рослинної олії, 0,5 скл. води. Приготування: Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду, 1 столову ложку рослинної олії та тушкувати до напівготовності. У киплячу масу всипати тонкою цівкою манну крупу, варити, безупинно помішуючи, 10-15 хвилин, посолити, розмішати і злегка остудити. Подрібнити масу можна блендером. Сформувати котлети овальної форми, запанірувати у сухарях і обсмажити на рослинній олії. Котлети з грибів Інгредієнти: 100 г білих сушених грибів (можна взяти інші гриби, наприклад, печериці), 1 скл. рису, 2-3 ст. л. борошна, 0,2 г мускатного горіху, зелень петрушки та сіль - за смаком, соняшникова олія (для обсмажування). Приготування: Гриби зварити у воді та дрібно порубати. Рис зварити у воді з сіллю та петрушкою, змішати з грибами і додати мускатний горіх. Бажано масу подрібнити (наприклад, у блендері). Сформувати котлети, посипати їх злегка борошном або занурити кожну у кляр, присмажити в олії. При подачі добре полити соусом. Пісний пряник з яблуками Інгредієнти: 1 скл. цукрового піску, 1 скл. води, 2 ст. л. меду, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. розпушувача, 0,5 скл. здрібнених горіхів, 0,5 скл. рослинної олії, 1,5-2 скл. борошна, щіпка кориці, приблизно 3 невеликих яблука. Приготування: У миску насипати цукор, налити воду і рослинну олію, трохи нагріти, додати мед. Розмішати, щоб цукор і мед розчинилися. Додати соду, корицю, горіхи, здрібнені до стану борошна, і борошно з розпушувачем. Борошна потрібно стільки, щоб тісто нагадувало густу сметану. Вилити тісто у форму. Яблука почистити, нарізати і викласти на тісто. Випікати 30-35 хв. при 200 градусах. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|