Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Морквяне пюре з імбиром та пряник з яблуками. Рецепти пісних страв

Морквяне пюре з імбиром та пряник з яблуками. Рецепти пісних страв


Морквяне пюре з імбиром та пряник з яблуками. Рецепти пісних страв

Під час Великого посту дієтологи радять їсти не менше п'яти разів на день. Через те, що пісна їжа некалорійна, важливо, щоб вона надходила в організм регулярно.

Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів смачних пісних страв на кожен день.



Морквяне пюре з імбиром

Інгредієнти:
Приблизно 1 кг моркви,
1-2 цибулини,
1-2 зубочки часнику,
корінь імбиру (на смак, приблизно 2-5 см).

Приготування:

Морквину почистити і нарізати кружечками. Цибулю та часник подрібнити у блендері (або нарізати). У каструлю налити трохи олії, злегка обсмажити цибулю, часник і моркву. Можна не обсмажувати, а відразу залити окропом. Варити до готовності. У самому кінці додати здрібнений імбир, посолити, поперчити, можна додати трохи мускатного горіха або інших спецій за смаком. Все подрібнити блендером.


Салат рисовий

Інгредієнти:
100 г рису,
1 солодкий перець,
1 помідор,
1 морква,
1 маринований огірок,
1 цибулина,
олія рослинна,
сіль, зелень.

Приготування:

Рис відварити в підсоленій воді. Овочі нашаткувати, моркву натерти на великій тертці. Усе змішати з охолодженим рисом, посолити, заправити рослинною олією. Перед подачею прикрасити зеленню.


Капустяні котлети[/b]

[b]Інгредієнти:

500 г капусти,
2 ст. л. манної крупи,
2 ст. л. мелених сухарів,
сіль - за смаком,
3 ст. л. рослинної олії,
0,5 скл. води.

Приготування:

Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду, 1 столову ложку рослинної олії та тушкувати до напівготовності.

У киплячу масу всипати тонкою цівкою манну крупу, варити, безупинно помішуючи, 10-15 хвилин, посолити, розмішати і злегка остудити. Подрібнити масу можна блендером.

Сформувати котлети овальної форми, запанірувати у сухарях і обсмажити на рослинній олії.


Котлети з грибів

Інгредієнти:
100 г білих сушених грибів (можна взяти інші гриби, наприклад, печериці),
1 скл. рису,
2-3 ст. л. борошна,
0,2 г мускатного горіху,
зелень петрушки та сіль - за смаком,
соняшникова олія (для обсмажування).

Приготування:

Гриби зварити у воді та дрібно порубати. Рис зварити у воді з сіллю та петрушкою, змішати з грибами і додати мускатний горіх. Бажано масу подрібнити (наприклад, у блендері). Сформувати котлети, посипати їх злегка борошном або занурити кожну у кляр, присмажити в олії. При подачі добре полити соусом.


Пісний пряник з яблуками

Інгредієнти:
1 скл. цукрового піску,
1 скл. води,
2 ст. л. меду,
1 ч. л. соди,
0,5 ч. л. розпушувача,
0,5 скл. здрібнених горіхів,
0,5 скл. рослинної олії,
1,5-2 скл. борошна,
щіпка кориці,
приблизно 3 невеликих яблука.

Приготування:

У миску насипати цукор, налити воду і рослинну олію, трохи нагріти, додати мед. Розмішати, щоб цукор і мед розчинилися. Додати соду, корицю, горіхи, здрібнені до стану борошна, і борошно з розпушувачем. Борошна потрібно стільки, щоб тісто нагадувало густу сметану. Вилити тісто у форму. Яблука почистити, нарізати і викласти на тісто. Випікати 30-35 хв. при 200 градусах.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: