Пісні страви. Три простих рецепти овочевих котлет
15 березень 2021 20:00
2 865
0
Зазвичай дотримуватися гастрономічних правил посту важко тим, хто звик смачно поїсти. Ну, погодьтеся, що замінити м’ясні страви нудними кашами й овочами не дуже приємно. Ми хочемо заспокоїти тих, хто вирішив дотримуватися Великого посту. Меню в ці дні можна і треба робити різноманітним, адже пісні страви можуть смачними і ситними. Візьмемо до прикладу пісні котлети. Рецептів таких котлет існує досить багато. Їх готують з овочів, круп, бобових, грибів і злаків. Котлети баклажанно-картопляні Інгредієнти: 4-5 картоплин, 2 невеликі баклажани, 1 цибулина, 2 зубки часнику, 2 ст. л. манної крупи, сіль, чорний перець, олія для смаження. Приготування: Половину картоплі зварити, почистити і розім’яти з невеликою кількістю олії. Баклажани, цибулю і часник почистити і пропустити через м’ясорубку. Відтиснути через марлю зайвий сік. Додати до баклажанів картопляне пюре і манку, посолити і поперчити. Почистити решту картоплі і натерти на тертці, трохи відтиснути і додати до фаршу. Сформувати плоскі нетовсті котлети. Обкачати їх у борошні або панірувальних сухарях, обсмажити в олії до готовності. Індійські овочеві котлети Інгредієнти: 4 картоплини, 2 невеликі морквини, 2-3 ст. л. консервованої кукурудзи, 2-3 ст. л. консервованого горошку, 1 ст. л. лимонного соку, половина цибулини, сіль, перець чорний, перець чилі, куркума, 2-3 ст. л. борошна, панірувальні сухарі, олія для смаження. Приготування: Картоплю і моркву зварити. Моркву варити до напівготовності, потім почистити, нарізати дрібними кубиками. Дрібно нарізати цибулю й обсмажити її. Змішати горошок, кукурудзу і моркву. Почистити картоплю, потовкти, додати цибулю й інші овочі. Додати борошно. Перемішати все і сформувати котлети. Обкачати в сухарях і смажити в олії. Котлети з капусти Інгредієнти: 800 г білокачанної капусти, 1 цибулина, пучок зелені (кріп, петрушка, кінза), 2 зубки часнику, 100 г манної крупи, 100 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, 3 ст. л. олії, спеції, сіль за смаком. Приготування: Капусту розріжте на кілька великих частин, залийте окропом, посоліть, проваріть 8 хвилин, зцідіть воду і остудіть. Капусту, цибулю і часник пропустіть через м’ясорубку. Подрібніть зелень. В овочевий фарш додайте зелень і спеції, посоліть і перемішайте. Потім додайте манку, просіяне борошно і перемішайте. Сформуйте овочеві котлети і обкачайте їх у сухарях. Обсмажте котлети в розігрітій олії по 3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|