Запечена курочка фарширована яблуками та курагою. Дуже простий рецепт
12 березень 2021 17:30
1 058
0
![]() Пропонуємо вашій увазі рецепт дуже простої і смачної страви. Готуємо у духовці курку фаршировану яблуками та курагою. Цілу курку фаршируємо нарізаними яблуками і запікаємо в духовці до золотистої скоринки. Яблука краще вибирати кисло-солодкі на смак і тверді. До яблук можна додати курагу, що додасть нашій курочці оригінальний смак і аромат. Інгредієнти: 1 курка; 2-3 яблука; майонез; сіль; спеції; трохи олії; курага, чорнослив (за бажанням). Приготування: Курку миємо і видаляємо зайву вологу серветками. Всередині і зверху посипаємо курку сіллю, спеціями, злегка втираємо і залишаємо хвилин на 20. Курагу миємо і кожну розрізаємо вздовж, навпіл. За допомогою ножа з тонким гострим лезом, акуратно відділяємо шкіру курки від м'яса в кількох місцях і в «кишеньки» вкладаємо курагу зрізом вниз, до м'яса. Потім змащуємо курку майонезом всередині. За бажанням, в майонез можна додати розчавлений часник. Яблука нарізаємо на дольки, видаливши серцевину і вкладаємо їх всередину курки. До яблук також можна додати трохи кураги або чорносливу. Краї з'єднуємо дерев'яними зубочистками або зшиваємо товстою ниткою і обмазуємо всю курку, зверху, майонезом. Форму трохи змащуємо маслом і укладаємо на неї курку. Ставимо в гарячу духовку і запікаємо близько години, за температури 180-190 °С. Під час запікання, курку необхідно перевернути кілька разів, щоби вона рівномірно просмажилася з усіх боків. Готову курочку подаємо гарячою з картоплею або овочевим салатом. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|