Готуємо смачні біляші та пиріжки. Підбірка перевірених рецептів
11 березень 2021 11:35
2 652
0
Пухкенькі пиріжки та смаковиті біляші стануть чудовим перекусом для всієї родини. Потіште сім’ю ароматними і ситними м’ясними пиріжками та біляшами з нашої підбірки, які легко і швидко можна приготувати вдома. Пиріжки з м’ясом із дріжджового тіста Інгредієнти: Для тіста: 800 г борошна, 400 г сметани, 3 яйця, 3 ст. л. цукру, 10 г сухих дріжджів, 80 г води, дрібка солі, Для начинки: 600 г м’яса (свинина, яловичина), 3 цибулини, 1 морквина, 2 ст. л. олії, 2 лаврові листки, 3 горошини духмяного перцю, сіль за смаком. Приготування: М’ясо помити і занурити цілим шматком в окріп. Зняти піну, додати лавровий лист, духмяний перець, морквину і цибулину. Варити до готовності, наприкінці посолити. Цибулю подрібнити і обсмажити в олії приблизно 5-7 хв. Дріжджі розчинити у теплій воді і залишити на 10-15 хв. до появи піни. Збити міксером на середній швидкості цукор і яйця. Додати до яєць сметану і перемішати. Потім з’єднати збиту суміш із опарою, перемішати, додати просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Дати тісту постояти в теплому місці приблизно годину, щоб воно піднялося. За цей час підготувати начинку для пиріжків. Варене м’ясо пропустити через м’ясорубку разом зі смаженою цибулею. Тісто скачати у ковбаску і порізати на порційні шматочки. Розкачати коржі, викласти фарш і зліпити пиріжки. Викласти їх на деко трохи на відстані один від одного, і залишити на 10-15 хв., щоб тісто підійшло. Змастити пиріжки з м’ясом жовтком і випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 20 хв., доки не підрум’яняться. Картопляні пиріжки з м’ясом Інгредієнти: 2 кг картоплі, 500 г телячого фаршу, цибулина, 100 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяне борошно, 1 ч. л. коріандру, 0,5 ч. л. кмину, пуп’янок гвоздики, 6 горошин чорного перцю, 3-4 ст. л. оливкової олії, 3-4 ст. л. олії, 3 ст. л. овочевого бульйону або води, морська сіль. Приготування: Картоплю вимити, викласти на деко і запікати в духовці за температури 200 °С приблизно 1,5 год. Потім картоплю остудити, почистити і розламати на шматочки. Додати 2 яйця, 70 г пшеничного борошна і вимісити все до однорідності. Розігріти в сковорідці оливкову олію і обсмажити в ній подрібнену цибулю. Зернятка кардамону, кмин, коріандр, гвоздику і перець розтерти в ступці. Додати в сковорідку спеції і фарш, 3 ст. л. води або овочевого бульйону і тушкувати 10-15 хв., наприкінці фарш посолити. Висипати на робочу поверхню борошно, формувати з картопляного тіста млинці, у середину кожного млинчика класти 1 ч. л. фаршу. Зліпити краї млинців, щоб вийшли круглі коржі. Розігріти в сковорідці олію. Обкачати кожен коржик у кукурудзяному борошні і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Біляші з м’ясом і рисом Інгредієнти: Для тіста: 1 яйце, 1 скл кефіру, 3 скл борошна, 30 г вершкового масла, 2 ст. л. олії, 6 г сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, Для начинки: 500 г м’ясного фаршу, 1 цибулина, 2 ст. л. рису, чорний мелений перець за смаком, дрібка хмелі-сунелі, сіль за смаком. Приготування: У теплий кефір додати сухі дріжджі і залишити, щоб вони піднялися. Додати в опару розтоплене вершкове масло і олію і перемішати. Додати просіяне борошно, змішане з сіллю, і замісити м’яке тісто. Залишити його у теплому місці на 40 хв. Тим часом приготувати начинку. Для цього рис зварити у підсоленій воді до готовності. Дрібно порізати цибулю. З’єднати варений рис, м’ясний фарш, цибулю, спеції. Посолити, поперчити і ретельно перемішати фарш. Тісто, що підійшло, розділити на невеликі шматочки. Тісто має трохи липнути до рук, тому вмочувати їх в олію. Кожен шматочок тіста розкачати у тонкий корж, викласти по центру фарш і защипнути навколо начинки, щоб центр залишався з дірочкою. Залишити біляші підходити на 10 хв. Смажити біляші в розігрітій сковорідці у великій кількості олії спочатку отвором вниз, потім перевернути на інший бік і обсмажити до золотистого кольору. Біляші Інгредієнти: 2,5 склянки просіяного борошна, 180 мл теплого молока, 7 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. олії, 250 г фаршу зі свинини і яловичини, велика цибулина, сіль за смаком. Приготування: Змішати молоко, цукор, дріжджі, олію і сіль. Поступово всипати борошно. Замісити тісто, накрити і залишити в теплому місці на 1,5-2 год. Цибулю подрібнити і змішати з фаршем. Приправити за смаком сіллю і перцем. З тіста сформувати коржі діаметром 10 см. Розкласти на них по 1 ст. л. фаршу. Краї тіста підтягнути до середини, залишивши невеликий отвір. Обсмажити біляші в розігрітій олії, по 7 хв. із кожного боку, спочатку м’ясним фаршем донизу. Смачного! До речі, ще один чудовий рецепт тіста для пиріжків, які довго не черствіють, можна знайти тут. Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|