Французька кухня. Три рецепти десерту тарт Татен
10 березень 2021 13:03
963
0
Тарт Татен — це один із найсмачніших французьких десертів. Його ідея полягає в тому, що потрібно карамелізувати улюблені фрукти, а потім випікати їх, накривши тістом. Начинка у такого перевернутого пирога виходить дуже ніжною і ароматною, а тісто — хрустким. Пропонуємо кілька варіантів смачного десерту, які здивують ваших рідних. Класичний яблучний тарт Татен Інгредієнти: 200 г цукру; 45 г вершкового масла; 6 яблук; 1 стручок ванілі; чай. Для тіста: 180 г вершкового масла; 100 г цукрової пудри; 45 г мигдального борошна; 400 г борошна; 70 г яєць; дрібка солі. Приготування: Насамперед приготуйте карамель. Візьміть сотейник з товстим дном, насипте трохи цукру і поставте на плиту. Коли він трохи розтопиться, додайте ще трохи цукру і продовжуйте за цією схемою, поки не розтопиться весь цукор. Карамель повинна вийти однорідною і гладкою. Коли домоглися такої консистенції — додайте вершкове масло і активно перемішуйте суміш. Потім вилийте карамель на силіконовий килимок і дайте їй повністю охолонути. Поламайте її на невеликі шматочки і подрібніть за допомогою блендера. Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Потім натріть їх тонкими слайсами. Візьміть форму для випічки і присипте дно карамельної пудрою. Викладіть шар яблук і знову присипте пудрою. Повторюйте цей процес, поки не закінчяться яблука. Перекладіть форму на деко і відправте в розігріту духовку при 150-160 градусів і притисніть яблука зверху на перші 30-40 хвилин випічки. Тоді яблука краще з'єднаються. Потім з дека слід збирати сік і поливати яблука. Загальний час випікання — півтора-три години. Яблука повинні стати м'якими. Після цього дайте заготівлі трохи охолонути. Тим часом приготуйте глазур з чаєм і ваніллю. Для цього слід знову приготувати суху карамель з 40 г цукру і одночасно заварити 150 мл чаю. З'єднайте чай, карамель і поверніть сотейник на плиту. Перемішайте і додайте насіння ванілі. Слідкуйте за консистенцією, вона неповинна бути занадто рідкою. Приготуйте пісочне тісто. Охолоджене вершкове масло наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх в чашу міксера і додайте сухі інгредієнти. На низькій швидкості перемішайте суміш, щоб вийшла дрібна крихта. Потім влийте збиті яйця і продовжуйте перемішувати тісто на низькій швидкості. Розкачайте тісто на робочій поверхні і виріжте коло діаметром з форму. Відправте його в холодильник на 20 хвилин, а потім випікайте до рум'янцю. Викладіть яблучну частина на корж і змастіть десерт глазур'ю за допомогою пензлика. Тарт Татен з грушею Інгредієнти: 1 яйце; 1 ст. л. цукру; 60 г вершкового масла; 140 г пшеничного борошна; 0,5 ч. л. розпушувач тіста. Для начинки: 2 груші; 100 г цукру; 60 г вершкового масла. Приготування: У ємності з'єднайте борошно, цукор і розпушувач. Додайте масло і перемішайте суміш в дрібну крихту. Вбийте яйце і замісити тісто. Скачайте його в кулю і відправте в холодильник. Тим часом приготуйте начинку. З'єднайте в каструлі цукор і масло. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Очистіть грушу від шкірки і наріжте дольками. Готовий соус вилийте в форму і розкладіть груші. Тісто розкатайте на робочій поверхні в формі кола і накрийте груші в формі. У центрі зробіть невеликий отвір. Відправте десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Потім дайте йому трохи охолонути і переверніть на тарілку. Банановий тарт Татен Інгредієнти: 30 мл крижаної води; 200 г пшеничного борошна; 100 г вершкового масла; 30 г цукру; Для начинки: 3 банана; 120 г цукру; 80 г вершкового масла. Приготування: Готуємо пісочне тісто. Для цього з'єднаєте просіяне борошно з цукром і дрібкою солі. Додайте кубики холодного вершкового масла і перемішайте все до утворення дрібної крихти. Потім влийте трохи крижаної води і замість тісто. Оберніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини. Тим часом приготуйте карамель. З'єднайте в каструлі вершкове масло з цукром. Влийте трохи води і постійно помішуйте суміш. Карамель повинна придбати коричневий колір. У форму для випічки вилийте готову карамель і викладіть кружечки бананів. Зверху накрийте розкатаним тістом. Відправте пиріг в розігріту духовку до 190 градусів на 20 хвилин. Потім перекладіть його в тарілку і подавайте до столу. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|