Грузинська кухня. Суп чіхиртма – смачний та незвичний
05 березень 2021 17:30
975
0
Чіхиртма - це густий грузинський суп, який найчастіше готують з домашньої птиці або з баранини. До супу обов'язково додають яєчні жовтки, і оцет. Оцет можна замінити соком лимона або граната. Іноді чіхиртму загущують борошном. А ще, цей грузинський суп чудово допомагає від похмілля. Інгредієнти: Цибуля – 6 шт. Курка – 1 шт. Яйця – 5 шт. Кінза - 1 пучок. Винний оцет. Приготування: Порізати курку на шматки. Цибулю пошаткувати. Закласти разом із куркою у каструлю. Тушкувати на повільному вогні без води. Якщо курка недостатньо жирна, можна додати трохи води, щоби не підгоріло. Коли курка майже готова, залити її водою - 8-10 склянок або більше, в залежності від того, скільки супу ви хочете зварити. Посолити, закинути до каструлі перев'язаний ниткою пучок кінзи з корінням і варити на повільному вогні, періодично знімаючи піну. Тушкована курка і цибуля нададуть супу особливий смак, який досить сильно відрізняється від простого курячого бульйону. Через 10 хвилин витягнути з бульйону курку і перекласти в окремий посуд. Викинути пучок кінзи. Процідити бульйон і викинути цибулю. Відокремити жовтки від білків і перемішати їх з винним оцтом. Влити жовтки в трохи остиглий бульйон, але обережно, щоби вони не згорнулися. Розлити бульйон по тарілках і додати туди шматки курки. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|