Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Грузинська кухня. Суп чіхиртма – смачний та незвичний

Грузинська кухня. Суп чіхиртма – смачний та незвичний


Грузинська кухня. Суп чіхиртма – смачний та незвичний

Чіхиртма - це густий грузинський суп, який найчастіше готують з домашньої птиці або з баранини.

До супу обов'язково додають яєчні жовтки, і оцет. Оцет можна замінити соком лимона або граната. Іноді чіхиртму загущують борошном. А ще, цей грузинський суп чудово допомагає від похмілля.



Інгредієнти:
Цибуля – 6 шт.
Курка – 1 шт.
Яйця – 5 шт.
Кінза - 1 пучок.
Винний оцет.

Приготування:

Порізати курку на шматки. Цибулю пошаткувати. Закласти разом із куркою у каструлю. Тушкувати на повільному вогні без води. Якщо курка недостатньо жирна, можна додати трохи води, щоби не підгоріло.

Коли курка майже готова, залити її водою - 8-10 склянок або більше, в залежності від того, скільки супу ви хочете зварити.

Посолити, закинути до каструлі перев'язаний ниткою пучок кінзи з корінням і варити на повільному вогні, періодично знімаючи піну. Тушкована курка і цибуля нададуть супу особливий смак, який досить сильно відрізняється від простого курячого бульйону.

Через 10 хвилин витягнути з бульйону курку і перекласти в окремий посуд. Викинути пучок кінзи. Процідити бульйон і викинути цибулю.

Відокремити жовтки від білків і перемішати їх з винним оцтом. Влити жовтки в трохи остиглий бульйон, але обережно, щоби вони не згорнулися.

Розлити бульйон по тарілках і додати туди шматки курки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: