Із вчорашніх макаронів – запіканка, а з манки – оладки. Що приготувати із залишків продуктів
05 березень 2021 12:55
2 972
0
У доброї господині ніколи не буває нічого зайвого – в тому числі, і залишків продуктів. Тим більше, що з них можна зробити нові смачні страви! Деруни з черствого хліба Інгредієнти: півбуханки засохлого хліба, залишки молока (або вода), 2 яйця, 2-3 ст. ложки борошна, шматочок засохлого сиру, недоїдені ковбаски, часник, сіль, спеції. Приготування Хліб поламайте на шматки і залийте молоком (або водою). Як розмокне – трохи відтисніть, і додайте яйця, тертий сир, подрібнені ковбаски, спеції за смаком. Ретельно перемішайте і смажте, як деруни в розігрітій сковорідці. Солянка з нарізок Інгредієнти: м’ясні залишки (салямі, шинка, сосиски, ковбаса тощо), солоні огірки і оливки, кілька скибочок лимону, цибулина, трохи томатного пюре і олії, сіль-перець, сметана і зелень за смаком. Приготування Цибулю підсмажте, додайте порізані огірки і тушкуйте кілька хвилин, додайте порізані м’ясні залишки. Додайте томатне пюре, тушкуйте ще кілька хвилин. Тоді перекладіть все в каструлю, залийте бульйоном або водою (можна додати і розсолу), посоліть і поперчіть за смаком, варіть ще 10 хвилин. Запіканка з гречки Інгредієнти: півкаструлі вчорашньої гречаної каші, невелика цибулина, шматочок твердого сиру, петрушка, яйце, трохи молока (або вода), олія, сіль-спеції. Приготування Цибулю наріжте кільцями, сир натріть на тертці. Половину каші викладіть у змащену форму, засипте половиною сиру і цибулею. Зверху – зелень, приправи. Повторіть – шар каші і сиру. Залийте збитим яйцем і запікайте 20 хвилин. Соус із м’ясних обрізків Інгредієнти: залишки ковбаси, копченостей, сосисок, шашликів тощо, кілька цибулин і помідорів (або томатної пасти чи соку), кілька зубків часнику, мелений перець за смаком. Приготування Все м’ясне поріжте і подрібніть у блендері. Цибулю з томатами обсмажте, потім все змішайте і деякий час тушкуйте до загустіння. Додайте розчавлений часник і перець – і соус готовий. Додавайте його до макаронів або вареного рису. Оладки з манної каші Інгредієнти: залишки манної каші, кілька яєць, кілька столових ложок цукру, півсклянки молока, 1-2 склянки борошна, трохи олії, 0,5 ч. л. погашеної соди. Приготування Змішайте усі перераховані інгредієнти, замісіть тісто, як на оладки. На змащену олією підігріту сковорідку виливайте по ложці тіста і смажте з обох боків до готовності. Рулетики з лаваша Інгредієнти: кілька крабових паличок, варені яйця, овочі – помідори, огірки, капуста, перець, зелень, цибуля і трошки майонезу, упаковка лаваша. Приготування Все поріжте, зробіть салат, викладіть на лаваш, скрутіть у рулет. Акуратно наріжте його на шматки шириною 4 см і покладіть на ніч у холодильник. Зрази з залишків пюре і капусти Інгредієнти: залишки картопляного пюре, квашена капуста, кілька яєць, кілька столових ложок борошна, цибулина, морквина, олія, спеції за смаком. Приготування Цибулю обсмажте до золотистої скоринки, додайте терту моркву, через кілька хвилин – капусту і тушкуйте 20 хв. У пюре додайте яйця і перемішайте. Тоді додайте борошно до консистенції липкого тіста, посоліть і приправте за смаком. Візьміть 1 ложку тіста, сформуйте коржик. Викладіть ложку начинки, заліпіть і акуратно обсмажте з обох боків. Биточки з рисової каші Інгредієнти: недоїдений варений рис, шматочок тертого сиру, яйце, по кілька столових ложок цукру і борошна, крапелька ванілі, олія. Приготування Все з’єднайте і перемішайте. За потреби додайте ще яйце, цукор або борошно. Формуйте биточки, трохи обкачайте у борошні, обсмажте в сковорідці до рум’яної скоринки. Кекс із зацукреного варення Інгредієнти: чашка цукрованого варення, по склянці кефіру і цукру, півсклянки борошна, півложечки гашеної соди, панірувальні сухарі. Приготування Все змішайте. Вилийте тісто в форму, змащену маслом і присипану сухарями, випікайте 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180-200 °С (до сухої зубочистки). Якщо варення було багато, можна ще просочити кекс: трохи остудіть кекс, розріжте його на два коржі, змастіть розчиненим водою варенням, складіть знову. Солодка запіканка з макаронів Інгредієнти: вчорашні макарони, кілька яєць, 2 склянки молока, шматочок вершкового масла, цукор, можна трошки кориці і ванільного цукру. Приготування Збийте яйця, додайте молоко, масло, цукор і спеції. У змащену маслом форму викладіть макарони, полийте заливкою так, щоб вона їх трохи покривала. Випікайте в духовці до рум’яної скоринки. Пудинг із пшеничного хліба і родзинок Інгредієнти: 200-250 г черствого пшеничного хліба, 2 яйця, 200 мл молока, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. цукрової пудри, 50 г родзинок або засушеної вишні. Приготування Яйця збийте з молоком і цукром. З хліба зріжте скоринку і наріжте тонкими скибочками. Кожен шматочок просочіть яєчною сумішшю. Форму змастіть маслом, викладіть хліб, зверху полийте рештою яєчної суміші. Присипте цукровою пудрою. Випікайте в духовці 30-35 хвилин за температури 150 °С. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|