Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Із вчорашніх макаронів – запіканка, а з манки – оладки. Що приготувати із залишків продуктів

Із вчорашніх макаронів – запіканка, а з манки – оладки. Що приготувати із залишків продуктів


Із вчорашніх макаронів – запіканка, а з манки – оладки. Що приготувати із залишків продуктів

У доброї господині ніколи не буває нічого зайвого – в тому числі, і залишків продуктів.

Тим більше, що з них можна зробити нові смачні страви!



Деруни з черствого хліба

Інгредієнти:
півбуханки засохлого хліба,
залишки молока (або вода),
2 яйця,
2-3 ст. ложки борошна,
шматочок засохлого сиру,
недоїдені ковбаски,
часник, сіль, спеції.

Приготування

Хліб поламайте на шматки і залийте молоком (або водою). Як розмокне – трохи відтисніть, і додайте яйця, тертий сир, подрібнені ковбаски, спеції за смаком. Ретельно перемішайте і смажте, як деруни в розігрітій сковорідці.

Солянка з нарізок

Інгредієнти:
м’ясні залишки (салямі, шинка, сосиски, ковбаса тощо),
солоні огірки і оливки,
кілька скибочок лимону,
цибулина,
трохи томатного пюре і олії,
сіль-перець, сметана і зелень за смаком.

Приготування

Цибулю підсмажте, додайте порізані огірки і тушкуйте кілька хвилин, додайте порізані м’ясні залишки. Додайте томатне пюре, тушкуйте ще кілька хвилин. Тоді перекладіть все в каструлю, залийте бульйоном або водою (можна додати і розсолу), посоліть і поперчіть за смаком, варіть ще 10 хвилин.

Запіканка з гречки

Інгредієнти:
півкаструлі вчорашньої гречаної каші,
невелика цибулина,
шматочок твердого сиру,
петрушка,
яйце,
трохи молока (або вода),
олія, сіль-спеції.

Приготування

Цибулю наріжте кільцями, сир натріть на тертці. Половину каші викладіть у змащену форму, засипте половиною сиру і цибулею. Зверху – зелень, приправи. Повторіть – шар каші і сиру. Залийте збитим яйцем і запікайте 20 хвилин.

Соус із м’ясних обрізків

Інгредієнти:
залишки ковбаси, копченостей, сосисок, шашликів тощо,
кілька цибулин і помідорів (або томатної пасти чи соку),
кілька зубків часнику,
мелений перець за смаком.

Приготування

Все м’ясне поріжте і подрібніть у блендері. Цибулю з томатами обсмажте, потім все змішайте і деякий час тушкуйте до загустіння. Додайте розчавлений часник і перець – і соус готовий. Додавайте його до макаронів або вареного рису.

Оладки з манної каші

Інгредієнти:
залишки манної каші,
кілька яєць,
кілька столових ложок цукру,
півсклянки молока,
1-2 склянки борошна,
трохи олії,
0,5 ч. л. погашеної соди.

Приготування

Змішайте усі перераховані інгредієнти, замісіть тісто, як на оладки. На змащену олією підігріту сковорідку виливайте по ложці тіста і смажте з обох боків до готовності.

Рулетики з лаваша

Інгредієнти:
кілька крабових паличок,
варені яйця,
овочі – помідори, огірки, капуста, перець, зелень, цибуля і трошки майонезу,
упаковка лаваша.

Приготування

Все поріжте, зробіть салат, викладіть на лаваш, скрутіть у рулет. Акуратно наріжте його на шматки шириною 4 см і покладіть на ніч у холодильник.

Зрази з залишків пюре і капусти

Інгредієнти:
залишки картопляного пюре,
квашена капуста,
кілька яєць,
кілька столових ложок борошна,
цибулина,
морквина,
олія,
спеції за смаком.

Приготування

Цибулю обсмажте до золотистої скоринки, додайте терту моркву, через кілька хвилин – капусту і тушкуйте 20 хв. У пюре додайте яйця і перемішайте. Тоді додайте борошно до консистенції липкого тіста, посоліть і приправте за смаком. Візьміть 1 ложку тіста, сформуйте коржик. Викладіть ложку начинки, заліпіть і акуратно обсмажте з обох боків.

Биточки з рисової каші

Інгредієнти:
недоїдений варений рис,
шматочок тертого сиру,
яйце,
по кілька столових ложок цукру і борошна, крапелька ванілі, олія.

Приготування

Все з’єднайте і перемішайте. За потреби додайте ще яйце, цукор або борошно. Формуйте биточки, трохи обкачайте у борошні, обсмажте в сковорідці до рум’яної скоринки.

Кекс із зацукреного варення

Інгредієнти:
чашка цукрованого варення,
по склянці кефіру і цукру,
півсклянки борошна,
півложечки гашеної соди,
панірувальні сухарі.

Приготування

Все змішайте. Вилийте тісто в форму, змащену маслом і присипану сухарями, випікайте 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180-200 °С (до сухої зубочистки). Якщо варення було багато, можна ще просочити кекс: трохи остудіть кекс, розріжте його на два коржі, змастіть розчиненим водою варенням, складіть знову.

Солодка запіканка з макаронів

Інгредієнти:
вчорашні макарони,
кілька яєць,
2 склянки молока,
шматочок вершкового масла,
цукор, можна трошки кориці і ванільного цукру.

Приготування

Збийте яйця, додайте молоко, масло, цукор і спеції. У змащену маслом форму викладіть макарони, полийте заливкою так, щоб вона їх трохи покривала. Випікайте в духовці до рум’яної скоринки.

Пудинг із пшеничного хліба і родзинок

Інгредієнти:
200-250 г черствого пшеничного хліба,
2 яйця,
200 мл молока,
2 ст. л. цукру,
2 ст. л. цукрової пудри,
50 г родзинок або засушеної вишні.

Приготування

Яйця збийте з молоком і цукром. З хліба зріжте скоринку і наріжте тонкими скибочками. Кожен шматочок просочіть яєчною сумішшю.
Форму змастіть маслом, викладіть хліб, зверху полийте рештою яєчної суміші. Присипте цукровою пудрою.

Випікайте в духовці 30-35 хвилин за температури 150 °С.

Смачного!


Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: