Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Що таке террін, та як його готувати. 3 рецепти незвичної страви

Що таке террін, та як його готувати. 3 рецепти незвичної страви


Що таке террін, та як його готувати. 3 рецепти незвичної страви

Чи знаєте ви, що террін — це не тільки певна страва, а й спосіб запікання, у результаті якого виходить щось середнє між паштетом, запіканкою і рулетом.

Його можна готувати з м'яса, риби, овочів або сиру. У результаті ви отримаєте дуже смачну, незвичайну і ситну страву, яка неодмінно прикрасить обідній стіл.



Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів терріна, який обов'язково сподобається всій родині.

Класичний террін

Інгредієнти:
700 г курячого м'яса;
200 г копченого бекону;
100 мл вершків;
300 г шинки;
сіль і перець — за смаком;
часник — за смаком.

Приготування:

Насамперед промийте і наріжте м'ясо птиці невеликими кубиками. Таким же чином подрібніть шинку і додайте в миску з м'ясом. Всипте сіль, перець і спеції за смаком. Влийте вершки і добре перемішайте масу.

Візьміть невелику форму для запікання і змастіть її олією. Бекон тонко наріжте і застеліть форму, так щоб краї трохи звисали. Зверху викладіть фарш і загорніть бекон всередину.

Відправте террін в розігріту до 200 градусів духовку на годину. По закінчення часу поставте страву під прес, поки воно не охолоне. Потім відправте його в холодильник на добу і після цього подавайте до столу.


Террін з лосося

Інгредієнти:
380 г копченого лосося;
400 г вершкового сиру;
1 ч. л. петрушки;
1 лимон — для прикраси.

Приготування:

Візьміть прямокутну форму і застеліть її харчовою плівкою. Виріжте тонкі пластини лосося і викладіть на дно і боки форми. Лосось, що залишився перетворіть в фарш за допомогою блендера. Потім додайте до нього вершковий сир і подрібнену петрушку. Ще раз збийте масу до однорідної консистенції.

Отриману масу перекладіть у форму, злегка утрамбувати і загорніть кінчики лосося всередину. Затягніть террін харчовою плівкою і відправте в холодильник на 4-6 годин.


Террін з печінки

Інгредієнти:
350 г курячої печінки;
70 г курячого філе;
70 г вершкового масла;
1,5 гол. цибулі;
140 г солодкого перцю;
140 г копченого бекону;
20 г чорносливу;
1,5 ч. л. маринованих каперсів;
1/2 лаврового листа;
1,5 ст. л. рослинної олії;
сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Цибулю почистити та нарізати кубиками. Потім обсмажте його на рослинній олії до готовності. Додайте лавровий лист.

Печінку і куряче філе пропустите через м'ясорубку. Додайте сіль, перець, цибулю і перемішайте.

На великій тертці натріть вершкове масло і також додайте в фарш. Перемішайте.

Перець очистіть і наріжте довгими брусочками. Замочіть у воді чорнослив.

Візьміть форму для запікання і застеліть її фольгою так, щоб трохи звисали краї. Викласти третину паштетної маси в форму, зверху розподілити брусочки перцю. Потім знову викладіть паштетну масу і розподіліть чорнослив і каперси. Накрийте паштетною масою, що залишилася і закрийте террін беконом. Потім загорніть його повністю в фольгу і відправте в духовку при 190 градусах на одну годину.

Після цього зніміть верхній шар фольги і готуйте в духовку ще пів години.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: