Що таке террін, та як його готувати. 3 рецепти незвичної страви
04 березень 2021 17:30
1 344
0
Чи знаєте ви, що террін — це не тільки певна страва, а й спосіб запікання, у результаті якого виходить щось середнє між паштетом, запіканкою і рулетом. Його можна готувати з м'яса, риби, овочів або сиру. У результаті ви отримаєте дуже смачну, незвичайну і ситну страву, яка неодмінно прикрасить обідній стіл. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів терріна, який обов'язково сподобається всій родині. Класичний террін Інгредієнти: 700 г курячого м'яса; 200 г копченого бекону; 100 мл вершків; 300 г шинки; сіль і перець — за смаком; часник — за смаком. Приготування: Насамперед промийте і наріжте м'ясо птиці невеликими кубиками. Таким же чином подрібніть шинку і додайте в миску з м'ясом. Всипте сіль, перець і спеції за смаком. Влийте вершки і добре перемішайте масу. Візьміть невелику форму для запікання і змастіть її олією. Бекон тонко наріжте і застеліть форму, так щоб краї трохи звисали. Зверху викладіть фарш і загорніть бекон всередину. Відправте террін в розігріту до 200 градусів духовку на годину. По закінчення часу поставте страву під прес, поки воно не охолоне. Потім відправте його в холодильник на добу і після цього подавайте до столу. Террін з лосося Інгредієнти: 380 г копченого лосося; 400 г вершкового сиру; 1 ч. л. петрушки; 1 лимон — для прикраси. Приготування: Візьміть прямокутну форму і застеліть її харчовою плівкою. Виріжте тонкі пластини лосося і викладіть на дно і боки форми. Лосось, що залишився перетворіть в фарш за допомогою блендера. Потім додайте до нього вершковий сир і подрібнену петрушку. Ще раз збийте масу до однорідної консистенції. Отриману масу перекладіть у форму, злегка утрамбувати і загорніть кінчики лосося всередину. Затягніть террін харчовою плівкою і відправте в холодильник на 4-6 годин. Террін з печінки Інгредієнти: 350 г курячої печінки; 70 г курячого філе; 70 г вершкового масла; 1,5 гол. цибулі; 140 г солодкого перцю; 140 г копченого бекону; 20 г чорносливу; 1,5 ч. л. маринованих каперсів; 1/2 лаврового листа; 1,5 ст. л. рослинної олії; сіль і перець — за смаком. Приготування: Цибулю почистити та нарізати кубиками. Потім обсмажте його на рослинній олії до готовності. Додайте лавровий лист. Печінку і куряче філе пропустите через м'ясорубку. Додайте сіль, перець, цибулю і перемішайте. На великій тертці натріть вершкове масло і також додайте в фарш. Перемішайте. Перець очистіть і наріжте довгими брусочками. Замочіть у воді чорнослив. Візьміть форму для запікання і застеліть її фольгою так, щоб трохи звисали краї. Викласти третину паштетної маси в форму, зверху розподілити брусочки перцю. Потім знову викладіть паштетну масу і розподіліть чорнослив і каперси. Накрийте паштетною масою, що залишилася і закрийте террін беконом. Потім загорніть його повністю в фольгу і відправте в духовку при 190 градусах на одну годину. Після цього зніміть верхній шар фольги і готуйте в духовку ще пів години. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|