Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Пироги на сковороді. 3 рецепти, які зекономлять ваш час

Пироги на сковороді. 3 рецепти, які зекономлять ваш час


Пироги на сковороді. 3 рецепти, які зекономлять ваш час

Якщо у вас обмаль часу або не працює духовка, пироги на сковороді — ідеальне рішення в такій ситуації.

Їх з легкістю можна приготувати, не витрачаючи при цьому багато часу, а яскравий і ситний смак урізноманітнить ваш обід або вечерю.



Пиріг з лаваша з сиром

Інгредієнти:
300 г тонкого лаваша;
40 мл води;
30 г вершкового масла;
Для начинки:
250 г твердого сиру;
200 г бринзи;
80 г петрушки.

Приготування:

Натріть бринзу на крупній тертці. Також натріть на сир.

Візьміть глибоку сковороду з товстими стінками і змастіть його вершковим маслом. Візьміть аркуш лаваша, обріжте зайве і викладіть в сковороду. Краще викласти два шари, щоб лаваш не порвався і сир не витік. Зверху розподіліть твердий сир. Накрийте ще одним листом лаваша і зверху розподіліть бринзу. Посипте подрібненою петрушкою. Продовжуйте накладати шари, поки не заповниться сковорода.

Після цього накрийте пиріг звисаючими краями лаваша і посипте сиром зверху. У щілини між пирогом і сковородою акуратно влийте воду, намагаючись, щоб вона не потрапила в сам пиріг.

Відправте пиріг на плиту і готуйте на невеликому вогні, накривши кришкою. На це має піти не більше 20-25 хвилин. За цей час вода повністю випарується, а сир розплавиться.


Сирний пиріг на сковороді

Інгредієнти:
1 пачка кисломолочного сиру;
100 г сиру вершкового;
50 г шинки;
2 яйця;
3 ст. л. борошна;
зелень (кріп і зелену цибулю);
сіль — за смаком.

Приготування:

Натріть сир на крупній тертці, а шинку наріжте невеликими шматочками. Потім з'єднайте сир з сиром, шинкою, яйцями, борошном, зеленню і сіллю. Добре перемішайте масу і сформуйте коржик.

Розігрійте рослинну олію на сковороді і перекладіть корж. Обсмажте її з двох сторін до золотистого кольору.


Пісочний пиріг на сковороді

Інгредієнти:
250 г пшеничного борошна;
80 г цукрової пудри;
1 ч. л. розпушувача;
30 мл молока;
200 г вишневого варення;
100 г вершкового масла;
вершкове масло;
1 яйце;
250 г сиру маскарпоне;
1 яєчний жовток.

Приготування:

Візьміть невелику ємність і змішайте там борошно з цукровою пудрою і розпушувачем. Додайте вершкове масло кімнатної температури, яйця і розітріть масу руками. Сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку та відправте в холодильник на пів години.

Потім розділіть тісто на дві частини. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інша.

Відщипуючи по шматочку від більшої частини тісту і злегка розминаючи пальцями, сформуйте в сковороді корж.

В окремій ємності змішайте молоко, жовтки і маскарпоне. Добре перемішайте і викладіть на корж. Зверху розподіліть варення. Потім посипте крихтою з решти тіста.

Поставте сковороду на плиту і готуйте на слабкому вогні близько 40 хвилин. Після цього відкрийте кришку і готуйте ще 15 хвилин. Коли верхівка пирога як слід схопиться, переверніть його за допомогою тарілки меншого діаметру і готуйте ще 5 хвилин. Тоді утворюється рум'яна скоринка.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: