Готуємо легкий та смачний торт "Мікадо"
13 січень 2016 01:36
4 788
0
 2016 рік – це рік Червоної Вогняної Мавпи. Кажуть, що вона дуже полюбляє солодке та екзотичні фрукти, наприклад, банани. І якщо ці речі співставити, то легко можна відповісти на вічне запитання: "Який торт приготувати до святкового столу?" Звичайно, торт «Мікадо». Адже він легкий, смачний та з бананами.
Інгредієнти Для коржа: печиво (будь-яке на ваш смак) – 200 г масло вершкове – 80 г
Для желейного шару: банани – 3-4 шт. яблучний сік – 250 мл желе безколірне або жовтого кольору – 1 пачка цукор – 1 ст. ложка листовий желатин – 1 пластинка
Для йогуртового шару: йогурт (персиковий, але не обов’язково) – 450 мл цукор – 2 ст. ложки листовий желатин – 10 г
Для шоколадної глазурі: чорний шоколад – 100 г цукор – 1 ст. ложка вершки або сметана – 125 мл листовий желатин – 3 пластинки
Печиво подрібнити в блендері в крихту. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати крихту з маслом, перемішати до утворення мокрої кашки.
Роз'ємну форму вистелити пергаментом. Викласти крихту, втрамбувати, сформувавши корж, поставити до холодильника. Для цього торта використовувала форму, діаметром 22 сантиметри.
В сік додати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння, не кип'ятити. Желатин залити холодною водою, залишити на 5 хвилин набухати.
В сік всипати сухе желе, додати віджатий желатин, перемішати до повного розчинення желатину та желе. Охолодити.
Банани почистити від шкірки. Розрізати навпіл поздовж. Викласти по колу поверх коржа. Залити холодним желе. Поставити до холодильника застигати.
Для йогуртового шару. Желатин замочити в холодній воді на 5 хвилин. В йогурт додати цукор. Йогуртову суміш поставити на водяну баню або дуже легенький вогонь. Нагріти, постійно помішуючи, не доводячи до кипіння і стежачи, щоб йогурт не звурдився. Желатин відтиснути, додати до йогурту, розмішати до повного розчинення желатину. Охолодити.
Вилити на застиглий шар з желе. Поставити до холодильника застигати.
Останній штрих — шоколадна глазур. Шоколад поламати, покласти в каструльку, додати вершки, цукор. Розчинити на маленькому вогні.
Желатин залити холодною водою залишити набухати на 5 хвилин. Відтиснути, додати до гарячої шоколадної суміші, розмішати до повного розчинення желатину, охолодити. Залити торт.
Готовий десерт витягнути з роз'ємної форми і прикрасити до смаку, я вирішила викласти сніжинку кокосовою стружкою.
Смачного!
|